Què farem aquest mandat?

L'Ajuntament de Barcelona iniciarà aquest mandat la transformació de l'espai públic de l'Eixample amb aquestes actuacions prioritàries:

  • Transformarem part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona en eixos verds. En alguns d'aquests eixos, de fet, ja s'han fet algunes actuacions de pacificació tàctiques en el marc de les accions per guanyar espai per l'emergència sanitària de la covid-19.
  • Crearem quatre grans places a l’Eixample, d'uns 2.000 m2 cada una. Aquestes places s’ubicaran a les cruïlles entre dos eixos verds, ocupant l’espai que fins ara només estava dedicat als vehicles: Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona. 

Dos concursos d'idees

Per fer-ho possible, l'Ajuntament va convocar dos concursos públics per seleccionar els equips d'arquitectes i enginyers que ajudaran a definir el model de carrer pacificat del segle XXI i les places que es crearan a les cruïlles.

L'objectiu del primer concurs és seleccionar els redactors del Document de Model d'Espai Públic dels Eixos Verds i dels projectes de reurbanització dels quatre carrers que transformarem en eixos verds aquest mandat. El segon concurs està dedicat a trobar els redactors dels projectes de reurbanització de les quatre places.

Guanyadors del concurs d'idees

 

Més informació:

Mapa de l'actuació d'aquest mandat (PDF)

Presentació de Superilla Barcelona (PDF)

Presentation of Superblock Barcelona (English) (PDF)