Un repte per crear el panot del segle XXI

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIT Habitat, posa en marxa un repte per a empreses i professionals per crear el panot del segle XXI, una evolució del panot habitual dels carrers de Barcelona que ha de ser més sostenible per al futur.

Amb aquesta convocatòria es vol animar als professionals a crear un panot, un paviment, adaptat a les necessitats actuals, en el marc d’un context d’emergència climàtica. Així, s’anima a tots aquells interessats en participar-hi a crear un panot que, alhora que manté el disseny tradicional, incorpori solucions i tecnologies innovadores que el facin més sostenible, tant en la seva composició, com en el procés de fabricació, i també en la seva reutilització i reciclabilitat.

Cal recordar que el panot és un element del paisatge urbà barceloní que s’ha convertit en tot un símbol de la ciutat: el panot de flor és, de fet, tot un element que representa a Barcelona arreu del món.

Més informació al web de BIT Habitat.

 

Tres panots del segle XXI

El repte urbà per aconseguir aquest nou panot s’emmarca en les actuacions que està fent l'Ajuntament per recuperar l’espai públic per a la ciutadania, aconseguir una ciutat més sostenible i verda i apostar per la mobilitat sostenible. El nou panot del segle XXI s'instal·larà a les obres de transformació del carrer Almogàvers, a Sant Martí.