Un repte per crear el panot del segle XXI

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIT Habitat, posa en marxa un repte per a empreses i professionals per crear el panot del segle XXI, una evolució del panot habitual dels carrers de Barcelona que ha de ser més sostenible per al futur.

Amb aquesta convocatòria es vol animar als professionals a crear un panot, un paviment, adaptat a les necessitats actuals, en el marc d’un context d’emergència climàtica. Així, s’anima a tots aquells interessats en participar-hi a crear un panot que, alhora que manté el disseny tradicional, incorpori solucions i tecnologies innovadores que el facin més sostenible, tant en la seva composició, com en el procés de fabricació, i també en la seva reutilització i reciclabilitat.

Cal recordar que el panot és un element del paisatge urbà barceloní que s’ha convertit en tot un símbol de la ciutat: el panot de flor és, de fet, tot un element que representa a Barcelona arreu del món.

Les bases de la convocatòria es poden consultar en el següent enllaç:

WEB DE BIT HABITAT

El termini per presentar les candidatures finalitza el 21 d'abril.

A més, l’Ajuntament de Barcelona va celebrar el 8 de març de 2022 una sessió informativa tècnica adreçada a empreses i professionals per explicar els detalls d’aquesta convocatòria. Pots veure la sessió en el vídeo d'aquesta mateixa pàgina.

 

Cap a la Superilla Barcelona

El repte urbà per aconseguir aquest nou panot s’emmarca en el projecte Superilla Barcelona, que vol recuperar l’espai públic per a la ciutadania, aconseguir una ciutat més sostenible i verda i apostar per la mobilitat sostenible. Aquest estiu començaran noves actuacions relacionades amb aquest projecte, com és la transformació en eixos verds de part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. A més, en la confluència del carrer Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona sorgiran noves places que ocuparan l’espai que ara està dedicat al vehicle.

L’objectiu és que la reurbanització d’aquests carrers ja es pugui realitzar, en part, amb aquest nou panot, un fet que permetrà impulsar la sostenibilitat d’aquests eixos verds.