Ocupacions a la via pública de les obres de renovació de l'L4

Mobilitat. Els talls durant el període d’estiu al tram central de la línia 4 de metro per la renovació de les vies comportaran algunes afectacions en superfície a les zones de Consell de Cent, Girona i els entorns de Via Laietana.

Els talls durant el període d’estiu al tram central de la línia 4 de metro per la renovació de les vies comportaran algunes afectacions en superfície a les zones de Consell de Cent, Girona i els entorns de Via Laietana.

El tall del tram central de l’L4 de metro entre Verdaguer i Bogatell, entre el 26 de juny i el 31 de juliol i el posterior tall entre Verdaguer i Barceloneta, de l’1 al 26 d’agost, comporta diverses ocupacions de carrers per fer treballs d’entrada i sortida de materials, runa i formigonat, així com el pas dels autobusos llançadora que poden tenir algunes afectacions a la mobilitat en aquests entorns.

Aquestes obres estan destinades a la renovació integral de sis quilòmetres de via per millorar la fiabilitat, reduir les incidències i rebaixar les vibracions del trajecte, una obra necessària i imprescindible per posar al dia la via del tram central de la línia.

Pous d’extracció en funcionament

Per tal de poder realitzar les actuacions previstes s’han obert diversos pous d’extracció i de bombament des de la superfície de les zones afectades. Això implica les següents afectacions:

Per les ocupacions del pou situat al passeig de Gràcia, entre el carrer de Casp i la Gran Via de les Corts Catalanes, es redueix la circulació a tres carrils amb l’ocupació del vial lateral del bus i es talla el lateral costat Besòs del passeig de Gràcia des de la cruïlla amb la ronda de Sant Pere, amb desviament pel tronc central.  A més, la parada dels busos V15, N2, N3, N4, N5, N6 i N7 en aquest entorn s’ha traslladat.

També hi ha obert un altre pou a la plaça d’Idrissa Diallo que comporta algunes afectacions als recorreguts de vianants de l’entorn.

Obertura de pous de bombeig durant els propers dies

Els propers dies s’obriran altres pous de bombeig i zones de treball als accessos del metro per als treballs de formigonat.

Hi haurà un pou situat a la cruïlla del carrer del Consell de Cent amb el carrer de Roger de Llúria on la circulació es reduirà a un carril bici, un carril per a la circulació de vehicles i un carril bus.

També s’obriran pous a l’estació de la Barceloneta, a la boca d’accés de la plaça de Pau Vila però es garanteix l’accés a la parada. El carril bici es desviarà per la vorera i el carrer del Doctor Aiguader quedarà amb dos carrils de circulació.

A l’estació de Jaume I, a la boca d’accés de la plaça de l’Àngel també s’hi col·locarà un pou, que implicarà l’ocupació d’un carril al carrer de Jaume I, deixant només un carril en sentit Besòs

A l’entorn de la Via Laietana també hi haurà diversos pous. Concretament a la plaça d’Antoni Maura i a l’estació d’Urquinaona, a la boca d’accés de la plaça de Jonqueras i també a la de la plaça Urquinaona, però sense afectacions a l’entrada del metro.

També es situaran pous a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer de la Diputació que comportaran algunes afectacions a la vorera i al vial lateral, que quedarà en atzucac amb accés exclusiu per a veïnat i serveis des del seu encreuament amb la Gran Via.

A  l’estació de Girona, a la boca d’accés al carrer de Girona amb el carrer de Consell de Cent hi haurà també ocupacions per la ubicació d’aquests pous, així com a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb el carrer de València on les obres comportaran la reducció del carrer a un carril per a la circulació de vehicles, un per a l’autobús i un per a bicicletes.

Recorregut del bus llançadora

Els recorreguts que realitzarà el servei de bus llançadora  en substitució de l’L4, entre l’estació de Bogatell i Verdaguer, comportaran, en alguns casos, la retirada provisional de cordons de serveis en algunes de les zones on es farà parada. Concretament, la llançadora circularà

Sentit pujada (de Bogatell a Verdaguer): c.Zamora – c.Pujades – c.Marina – av. Icària – c.Trias Fargas – c.Dr. Aiguader – Pas Sota Muralla – Via Laietana – pl. Urquinaona – rda. Sant Pere – pg. Gràcia – c.València – pg. Sant Joan – c.Còrsega – c.Bailèn.

Sentit Descendent (de Verdaguer a Bogatell): c.Bailèn – c.Diputació – c.Pau Claris – Via Laietana – Pas Sota Muralla – c.Dr. Aiguader – pl. Voluntaris – c.Marina – c.Pallars – c.Pamplona – c.Pujades – c. Zamora.

Durant el segon tram de les obres la parada final a estació Barceloneta correspondrà a la parada situada al carrer del Doctor Aiguader.