L'Estratègia municipal contra la soledat es presenta al FiraGran

Persones grans. El 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya se centra en la bretxa digital de la gent gran i compta amb un estand dedicat als serveis i recursos municipals per pal·liar la soledat no volguda en aquest col·lectiu.

El 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya se centra en la bretxa digital de la gent gran i compta amb un estand dedicat als serveis i recursos municipals per pal·liar la soledat no volguda en aquest col·lectiu.

El FiraGran 2021 omplirà, del 27 al 29 d’octubre, les Drassanes Reials de Barcelona amb més de 300 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans.

Enguany centrat en la bretxa digital, el 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya compta amb un estand dedicat a l’Estratègia municipal contra la soledat, on s’hi presenten els serveis i recursos per pal·liar la soledat no volguda en les persones de més de 65 anys.

Entre ells, destaca el VinclesBCN que lluita contra la soledat i la bretxa digital fent ús de les noves tecnologies, i que arriba ja a més de 3.000 persones grans de la ciutat, així com altres projectes consolidats com Radars, En Bici sense edat i Viure i conviure, i d’altres incipients, com el robot assistencial ARI.

D’altra banda, Guàrdia Urbana i Bombers també són presents al FiraGran amb un estand on se celebraran ponències sobre consells de prevenció i autoprotecció per a les persones grans centrats en la prevenció de riscos i què fer en cas d’incendi i en consells de seguretat ciutadana i mobilitat segura.

A més de permetre conèixer serveis, programes i recursos per millorar la qualitat de vida les persones grans, el FiraGran també serà escenari durant aquests tres dies de diverses conferències, tallers i diàlegs sobre la mort digna, la soledat no desitjada, les relacions de parella després de la jubilació o sobre com ha afectat la pandèmia en la salut mental de les persones grans.

El FiraGran, patrocinat per Mémora, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.