Destaquem

 • Per una ciutat amb una organització del temps més saludable, igualitària, eficient i sostenible

  L’Ajuntament de Barcelona impulsa actuacions adreçades a fomentar el dret al temps per a tota la ciutadania.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/recomanacions_per_a_un_temps_mes_sostenible_1_1.png
 • El valor del teu temps

  Distribuir les tasques domèstiques i les cures entre dones i homes, promoure una distribució més equitativa del temps lliure, la participació social i la pràctica esportiva, visibilitzar i fer valdre les tasques no remunerades, tot implicant a les empreses, les entitats i l'administració pública... Són recomanacions per obtenir un temps més igualitari.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/3.png
 • El valor del teu temps

  Equilibrar el temps de dedicació a la vida laboral i personal, les tasques de cura i de la llar, participació social i temps lliure, organitzar les tasques, establir prioritats i consensuar-ho amb l'empresa, evitar les interrupcions en hores de màxima concentració... Són recomanacions per obtenir un temps més eficient.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/2.png
 • El valor del teu temps

  Avançar els horaris dels àpats a franges més saludables, intentar dormir les hores necessàries per recuperar energia, evitar les pantalles abans de dormir... Són recomanacions per obtenir un temps més saludable.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/recomanacions_per_a_un_temps_mes_sostenible_2.png
 • Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

  Fins al 15 de novembre les empreses i entitats poden presentar candidatura pel Premi, que vol donar més visibilitat i reconeixement als canvis de les empreses i entitats que contribueixen a fer una ciutat més igualitària, saludable, eficient i sostenible.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/568x286px_1.jpg
 • I Setmana Iberoamericana dels Horaris i el Temps

  Durant els dies 19, 20, 21 i 22 de setembre se celebrarà la I setmana Iberoamericana dels Horaris i el Temps amb l’objectiu de sensibilitzar les institucions públiques i representants polítics, socials i econòmics, així com la societat llatinoamericana, sobre com garantir el dret al temps com un dret de ciutadania, vinculant-lo amb els compromisos que s’estableixen a la Declaració de Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/ibero_twitter.png
 • Barcelona, Capital Mundial de Polítiques de Temps

  Esdevenir la primera Capital Mundial de Polítiques del Temps és una gran oportunitat per conscienciar a la ciutadania i altres ciutats sobre la importància de l’organització del temps per tal d’aconseguir una vida més saludable, igualitària, eficient i sostenible.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/sense_titol_logotip_1.png
 • El lideratge d’equips híbrids: fer empresa amb persones que treballen en entorns i temps diferents

  El dimarts 3 de maig de 2022 es va celebrar la Jornada El lideratge d’equips híbrids: fer empresa amb persones que treballen en entorns i temps diferents i el lliurament de la 10a edició del Premi Barcelona a l’empresa innovadora en organització i usos del temps.

   

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/0_grup_-_lau_9636_1.jpg
 • Com elaborar un pla que promogui una organització del temps a l'empresa més saludable, igualitària i eficient

  Una empresa eficient és aquella que aconsegueix els seus objectius fent un ús competent dels recursos que té. Tenint en compte que les persones són el capital més important d’una organització, resulta fonamental promoure una organització flexible que tingui en compte les necessitats dels treballadors i de les treballadores, sense que aquest fet vagi en detriment dels objectius de l’empresa.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/com_elaborar_un_pla_1.png
 • Polítiques del temps en el món local: experiències, reptes i oportunitats

  El dimecres 1 de juny s’ha celebrat la jornada virtual, un espai d'intercanvi de les polítiques del temps amb altres municipis de l’Estat: Beasain, Bilbao, Sant Boi de Llobregat, Vila-real i Vilanova i la Geltrú. Aquest primer intercanvi estatal s’emmarca en les activitats que promou Barcelona com a primera Capital Mundial de les Polítiques del Temps.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/captura_de_pantalla_2022-06-02_a_les_10.59.17.png
 • Publicada la Resolució provisional de la Convocatòria General de Subvencions 2022

  El termini per presentar reformulacions, al·legacions i esmenes finalitzarà el dia 13 de juny, inclòs.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/banner-subvencions1920x1080_cat-1024x576-1.jpeg
 • Pacte del Temps de Barcelona

  "Un compromís de ciutat per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient". El Pacte del Temps de Barcelona és un acord de ciutat que promou la realització d’actuacions per a que les persones visquin i organitzin el seu temps de vida quotidiana segons les seves necessitats en un marc col·lectiu de convivència.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/548x278px_cat1.jpg
 • Laboratori del Temps

  Trobareu informació i recursos sobre les polítiques desenvolupades per administracions públiques a diferents indrets de Catalunya, Europa i la resta del Món,  publicacions impulsades per les universitats i grups de recerca,  un espai de biblioteca  i videoteca.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/labtemps.jpg
 • Pacte per a la Reforma Horària

  Usos del Temps. Álvaro Porro, nou Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona signa el Pacte per a la Reforma Horària

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/pacte_reforma_horaria.jpg
 • Estudi sobre provisió de les cures i la llar

  El document analitza diferents models d’intervenció que promoguin la dignificació i sostenibilitat d’aquests serveis.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/destacatestudicures.jpg
 • Guia pràctica de serveis "Barcelona mai s'atura"

  Davant la crisi econòmica provocada per la covid-19, s’ha editat la guia ‘Barcelona mai s’atura: Guia pràctica de serveis’, un material pràctic que reuneix 55 mesures que ha engegat el consistori sobre ajuts i iniciatives que donen suport al teixit empresarial, emprenedor i econòmic de la ciutat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/banner_555x312_cat.jpg

Notícies

dl., 12/09/2022 - 07:49

Premi Barcelona a l’empresa innovadora en organització i usos del temps

Del 15 de setembre al 15 de novembre es poden presentar les candidatures al Premi. Un reconeixement a les empreses i entitats que introdueixen canvis en la organització del temps de treball.

dl., 05/09/2022 - 12:15

Vídeos de l’acte virtual “Polítiques del temps en el món local: experiències, reptes i oportunitats”

Un espai d'intercanvi de les polítiques del temps amb altres municipis de l’Estat. Aquest acte s’emmarca en les activitats que promou Barcelona com a primera capital mundial de les polítiques del temps.

dt., 30/08/2022 - 09:06

Time Use Week 2022

La Time Use Week 2022 se celebra a Barcelona entre els dies 24 i 28 d'octubre. La Time Use Week és la trobada internacional en polítiques del temps.

Llegeix més

Destacats del Web

 
 • Pacte del Temps

  Pacte del Temps

  Vol recollir els acords entre l'administració, les organitzacions i la ciutadania per promoure la qualitat de vida i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, a través de la millor gestió del temps.

 • Temps per compartir

  Temps per compartir

  Informació d'iniciatives cíviques sorgides del moviment veïnal que tenen en la seva base valors com la solidaritat, la reciprocitat o la cooperació i contribueixen a la transformació de la societat en camps com la gestió del temps i el reforç dels vincles entre les persones.

 • Xarxa d'Empreses

  Xarxa d'Empreses

  Amb el suport de l'Ajuntament, un creixent grup d'empreses treballen en xarxa per promoure i intercanviar experiències entorn d'una nova organització del treball que fa possible l'harmonització del temps personal, laboral i familiar.

 • LabTemps

  LabTemps

  Un banc de recursos amb documents, enllaços i notícies, elaborats per institucions d'àmbit nacional i internacional, que aporten informació sobre l'evolució de les polítiques de temps i de les cures, que anirem ampliant progressivament.