Informació i eines

Col·lectius d'arreu del món estan desenvolupant eines per al funcionament de bancs del temps, xarxes d'intercanvi o empreses d'economia sostenible. 

Des de programes de gestió o estudis fins mapes d'ubicació dels recursos.

També sorgeixen portals que recullen informació de la multitud de xarxes en funcionament i recursos disponibles arreu del món. Tots aquests recursos us poden ajudar a conèixer els serveis disponibles o a trobar idees per a les vostres associacions.

 

 

Selecció

App per a l'intercanvi de bens i serveis a Barcelona. Permet crear grups restringits d'usuaris de manera que els intercanvis siguin segurs: eines, equipaments esportius o petits electrodomèstics són alguns dels bens ofertats. Disponible per iOs i Android.

Eina de programari lliure per a l'administració de bancs del temps. Reuneix en un sol programa les altes i baixes d'usuaris, els intercanvis i la publicació d'ofertes i demandes.

La llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) té com objectiu garantir i protegir les dades personals, les llibertats públiques i els drets fonamentals de les persones físiques, i especialment la seva intimitat i privadesa personal i familiar, i el secret de les comunicacions.

Revista sobre l'economia del compartir. Promouen tecnologia per potenciar xarxes P2P d'economia col·laborativa arreu del món.

Projecte de mapeig d'economies alternatives a la geografia espanyola. Utilitzen programari lliure per tal de facilitar la participació de totes les persones interessades.

L'associació té com a objectiu fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixements entre els bancs del temps. Ofereixen programari lliure per a la gestió de bancs, formació i altres recursos.

Bloc amb informació sobre intercanvi, bancs del temps, monedes socials y molts altres recursos d'economia solidària.