Intercanvi de Béns

La voluntat de seguir criteris ecològics i socials en el moment de consumir ha donat origen a aquestes iniciatives ciutadanes d'intercanvi de béns, cooperatives de consum, mercats d'intercanvis… entre d'altres

Ofereixen un nou enfoc de l'activitat econòmica que té en compte les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible mitjançant la creació de comunitats. Consisteix en que les persones bescanvien béns entre elles sense la presència de moneda o amb una "moneda pròpia" en fires, mercats i activitats de carrer.

A més a més, dels mercats d'intercanvis presencials, cada dia apareixen noves modalitats d'intercanvis que prenen més força, com son l'ús de les plataformes digitals on es pot intercanviar on-line tot tipus de producte.

 

Una mostra

Plataforma web per compartir aparcament a Barcelona que posa en contacte propietaris de places amb usuaris de vehicles que els hi cal aparcar en una zona i durant una franja horària concreta.

Plataforma web dirigida a viatgers, ofereix ajuda desinteressada per compartir una ruta, el cotxe o l'allotjament.

Associació lúdica i sense ànim de lucre, que proposa un procés de venda basat en preus sense diners. Les coses que venen tenen un preu que pot anar des de trucar a la teva mare fins a ballar la conga. Només cal que estiguis disposat a invertir una mica de temps en fer l'acció que demanen a canvi de l'objecte.

Mercat d'intercanvi de Sants, a la plaça Josep Pons (abans Bonet i Muixí), 4 convocatòries a l'any: febrer, juny, setembre i desembre.

El web connecta a conductors i passatgers per compartir cotxes en viatges per Europa. El pagament dels viatges es fa a través de la pàgina per tal de garantir els intercanvis.

El web impulsa l'intercanvi de roba per altres bens o serveis. Geolocalitza l'usuari i mostra els anuncis de la seva zona.

Mercat itinerant d'intercanvi de Nou Barris, l'esdeveniment canvia d'ubicació a cada convocatòria i està obert a usuaris de tota la ciutat.

Mercat d'intercanvi de roba organitzat per Barcelona pel Medi Ambient a diferents espais de la ciutat en el marc de la Setmana Europea per a la prevenció de residus, cada mes de novembre.

Xarxa de troc amb seu als Lluïsos del barri de Gràcia. Organitzen un mercat d'intercanvi trimestral i utilitzen facebook com a medi de comunicació entre usuaris.

Xarxa d'acolliments per a viatgers a cases d'arreu del món. Ofereixen un allotjament segur amb valoració i revisió dels perfils dels hostes.