Laboratori del Temps

LABTEMPS. Un banc de recursos

Aquest espai vol ser una font de recursos per a totes aquelles persones que treballen o estan interessades en les polítiques de temps i de l’economia de les cures. S'estructura de manera que es diferència d'una banda la informació sobre les polítiques desenvolupades per administracions públiques a diferents indrets de Catalunya, Europa i la resta del Món; i de l'altra les publicacions impulsades per les universitats i grups de recerca i que aporten una visió sobre la realitat actual o les planificacions en la matèria.

Aquest espai disposa d’una informació recollida des del 2006 i que anirà creixent amb les aportacions de totes les persones, entitats i institucions col·laboradores.

Que hi trobem

Publicacions

Conèixer la realitat és el primer pas per poder incidir en la sensibilització i la transformació de la societat.Des d'aquesta premissa el Programa ha creat un espai d'estudi que té la voluntat d'investigar la realitat en matèria de temps i d'economia de les cures.

Polítiques públiques de temps

Recull de legislació, normatives i accions empreses per estaments públics en referència a l'ús social del temps, la igualtat i la conciliació entre la vida personal, familiar,  laboral i social. Hi trobareu documents d'àmbit local, nacional i internacional.

Treballs de recerca

Recull de treballs realitzats per universitats, grups de recerca i altres institucions entorn a l'ús social del temps. En aquesta secció trobareu també baròmetres i estadístiques nacionals i internacionals

Biblioteca

Àmplia bibliografia amb narrativa, cinema i treballs de divulgació per conèixer com ha canviat l'ús del temps en la historia recent. Tots els documents reunits en aquesta secció estan disponibles a les Biblioteques de Barcelona.

Recursos

Eines per a la gestió del temps i links amb entitats que treballen per a millorar l'ús del temps a la societat moderna. En aquesta secció trobareu també recursos per a la implementació de mesures de conciliació a les empreses.

Videoteca

Entrevistes, reportatges i conferències sobre el valor del temps