L'estudi sobre la diagnosi dels barris

Aquests estudis permeten conèixer les opinions i demandes socials sobre els temps educatius més enllà de l'horari escolar, a la vegada que aporta elements clau per al disseny de les accions i per al desenvolupament del programa Temps de barri, temps educatiu compartit.

La diagnosi s'estructura en dues parts:

  • Què diuen els agents educatius i socials?, elaborada a partir de la realització d'entrevistes amb els diversos agents educatius i socials del territori (centres educatius, AMPA, entitats, serveis, etc.),
  • Què diuen les famílies?, elaborada a partir dels resultats de l'enquesta feta a les famílies, anomenada «Debat Familiar».

L'estudi "Diagnosi de Temps de barri, temps educatiu compartit. Temps i activitats fora de l'horari escolar" recull els resultats i aspectes més rellevants sorgits als diferents territoris durant aquest procés de diagnosi elaborat des de l'any 2005 fins al 2011.

També es poden consultar els diferents estudis territorials realitzats al llarg d'aquest temps.

La diagnosi dels barris

Aquest informe recull les característiques i opinions dels agents educatius i socials i les necessitats i preferències de les famílies dels barris de la Barceloneta, (Ciutat Vella), l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Nova Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni, (Eixample), el Poble-sec i la Font de la Guatlla, (Sants-Montjuïc), el Carmel i la Font d'en Fargues, (Horta-Guinardó), les Roquetes i el Verdum, (Nou Barris), Sant Andreu i la Sagrera, (Sant Andreu), i el Poblenou i Provençals del Poblenou, (Sant Martí). Setembre 2010.

Districte de Ciutat Vella. Setembre 2010

Districte de Sants-Montjuïc. Setembre 2010

Districte d'Horta - Guinardó. Setembre 2010

Districte d'Horta - Guinardó. Setembre 2010

Districte de Nou Barris. Setembre 2010

Districte de Sant Andreu. Setembre 2010

Diagnosi de les activitats educatives fora de l'horari escolar dels barris de: Fort Pienc i Sagrada Família (Eixample), Guinardó i Baix Guinardó (Horta-Guinardó), Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona (Nou Barris), Bon Pastor i Baró de Viver (Sant Andreu) i Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau (Sant Martí). Setembre 2009.

Districte de Sant Martí. Setembre 2009

Districte de l'Eixample. Setembre 2009

Districte d'Horta - Guinardó. Setembre 2009

Districte de Nou Barris. Setembre 2009

Districte de Sant Andreu. Setembre 2009

Diagnosi de les activitats educatives fora de l'horari escolar dels barris de: La Marina de Port i La Marina del Prat Vermell (Sants- Montjuïc), Les Corts i La Maternitat - Sant Ramon (Les Corts), Sant Gervasi-Galvany i El Putget i Farró (Sarrià-Sant Gervasi), Camp d'en Grassot i Gràcia Nova (Gràcia), Navas i El Congrés i els Indians (Sant Andreu), i El Clot i Camp de l'Arpa del Clot (Sant Martí). Gener del 2009.

Districte de Sants-Montjuïc. Novembre 2008

Districte de Les Corts. Octubre 2008

Districte de Sarrià - Sant Gervasi. Desembre 2008

Districte de Gràcia. Novembre 2008

Districte de Sant Andreu. Octubre 2008

Districte de Sant Martí. Novembre 2008

Diagnosi de les activitats educatives fora de l'horari escolar dels barris de: Sants, Hostafrancs i la Bordeta (Sants-Montjuïc), Penitents, la Salut, Vallcarca i el Coll (Gràcia) i Prosperitat (Nou Barris) realitzada durant el curs escolar 2005 -06. Publicació gener 2009.