Xarxes econòmiques

Actualment estan sorgint iniciatives que ofereixen confiança als ciutadans per explorar noves vies de finançament per a persones, col·lectius i empreses.

Des de xarxes de crowdfunding que han permès obrir equipaments o finançar pel·lícules, fins a xarxes d'intercanvi per a empreses que els aporten la possibilitat d'intercanviar serveis i d'aquesta manera protegir la tresoreria sense accedir a productes bancaris.

També trobareu en aquesta secció informació sobre les comunitats autofinançades, grups de persones que ofereixen microcrèdits als seus associats per posar en peu els seus projectes.

 

 

Selecció

Xarxa d'intercanvi de béns i serveis entre empreses per tal de millorar la seva tresoreria.

Aquest web reuneix informació de monedes socials d'arreu de Catalunya i Espanya. Les associacions fan una trobada anual per posar en comú idees i estratègies de funcionament.

Portal que reuneix informació de monedes comunitàries d'arreu d'Europa.

Aplicació per a finançar projectes creatius amb la suma d'aportacions individuals. És la primera xarxa de crowdfunding de Catalunya.

Sistema d'inversió comunitària basat en la creació d'una caixa comuna que s'utilitza per finançar els projectes dels seus membres. Aquests bancs de desenvolupament es basen en el coneixement i la confiança entre els seus membres. Estan començant a funcionar a l'àrea de Barcelona.