Barcelona seu de la 43ª edició del Congrés Anual de la IATUR International Association for Time Use Research

En la 41ª edició celebrada a Washington es va aprovar la candidatura de Barcelona per la celebració de la 43ª edició del Congrés Anual de la IATUR el 2021, del 27 al 29 d’octubre.  

L‘Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)’ és el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial i una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps.  

La International Association for Time Use Research (IATUR vzw) facilita l’intercanvi d’idees, metodologia i tècniques de recollida de dades entre investigadors i compiladors d’estadístiques oficials sobre patrons d’activitat diària i canvis en el comportament de les persones al llarg del temps.  

La 42ª Conferència de la IATUR està previst que es realitzi  a Tòquio el mes de novembre de 2020 tot i que es pot modificar donat l’estat de crisis del Covid19. 

Persones representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Time Use Week for a Healthy Society van presentar la candidatura de Barcelona per la celebració de la 43ena edició durant la 41ena edició que va tenir lloc a Washington a l’American University a Washington DC.  

La ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’, entitat coorganitzadora, és una iniciativa internacional que segueix el llegat de la Reforma Horària i que vol ser un actor internacional de referència en els propers tres anys per a l’impuls de polítiques de benestar relacionades amb l’ús del temps. 

La voluntat del 43 Congrés de la IATUR a Barcelona és promoure la confluència entre la recerca, la investigació i les polítiques públiques sobre usos del temps i el seu impacte sobre la societat. Se celebrarà en el marc de la   Setmana Internacional dels Horaris que es farà a Barcelona en aquella data, on diverses xarxes internacionals podrien organitzar activitats de treball. Inclourà la combinació de presentacions de treballs de recerca, de polítiques públiques i la mostra d’iniciatives que connecten la recerca amb les organitzacions, la política pública i la societat.

 La Time Use Initiative for a Healthy Society recentment ha llençat una campanya per una organització del temps que respecti el rellotge biològic, que permeti compartir temps de qualitat i gaudir de les petites coses. Enguany, en el marc de la Setmana dels Horaris que tindrà lloc al juny 2020, també organitzarà activitats en aquest espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural.