El Pacte del Temps a la Jornada de Conciliació i Treball de Tudela

El II Pacte per la Conciliació de la Vida Laboral, Familiar i Personal de l'Ajuntament de Tudela pretén fomentar el treball conjunt entre administració i agents econòmics i socials de la ciutat per prendre mesures conjuntes dels reptes i les necessitats de reconeixement i responsabilitat comú de les tasques domèstiques i de cura per equilibrar els diferents temps de vida.

En aquesta sessió, la Marisa Marqués, Consellera d’Igualtat de l’Ajuntament de Tudela, va exposar la necessitat d’implementar la conciliació laboral per aconseguir resultats beneficiosos en les empreses com la reducció de l’absentisme i l’increment de la productivitat.

La Carme Carrera, tècnica de Programes de Temps i Economia de les Cures, va donar a conèixer el Pacte del Temps, un compromís de ciutat per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient, que arreplega actuacions de tots els agents de la ciutat per harmonitzar els diferents temps de vida de les persones. A més, va presentar la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps) i la seva evolució per la millora de la gestió del temps i la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

Oscar Bermejo, de Softmachine i empresa membre de la Xarxa NUST així com guanyadora del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps al 2015, també va argumentar entorn els avantatges de disposar de mesures de conciliació i corresponsabilitat per les persones treballadores de les empreses. Finalment, va tenir lloc la taula rodona “La conciliació en l’empresa. Realitats i reptes pendents” amb la participació d’empreses de Tudela com Agenor, SKF i TRENASA.

Banner convocatòria Jornada Conciliació i Treball a Tudela
Enllaços relacionats: