Lliurament del Premi corresponent a la novena edició, any 2020

Els guardons del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps es lliuraran el 15 de juny en un acte pensat per reconèixer els canvis organitzacionals en un any en què han estat especialment necessaris

La novena edició del premi manté l’objectiu de valorar, promoure i divulgar la tasca d'aquelles empreses i organitzacions que aposten per noves organitzacions dels usos del temps vinculades a la flexibilitat temporal i de l’espai, la cura i la corresponsabilitat, la racionalització d’horaris i totes aquelles propostes que permetin un major equilibri entre la vida i el treball. D’entre les 22 empreses presentades s’atorgaran 4 guardons i una menció especial corresponent a cinc categories diferents d’acord amb les diferents categories convocades en funció de la grandària de l’empresa o organització.

El Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps té com a objectiu contribuir al coneixement i fer visible el treball realitzat per les empreses i organitzacions que presentin polítiques innovadores en la gestió de les persones treballadores mitjançant noves mesures d’organització del temps de treball, sensibilitzant la societat sobre aquestes pràctiques.

El guardó s’emmarca en el Pacte del Temps, una estratègia impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que cerca el compromís municipal i de les organitzacions socials i econòmiques de la ciutat, per tal d’actuar conjuntament i aconseguir una organització social del temps que doni una resposta efectiva a les necessitats i interessos de les persones i de les empreses de la ciutat en els àmbits econòmic, social, cultural, científic o educatiu.

Les mesures de les empreses premiades i presentades a l’anterior edició ja mostren les tendències actuals: corresponsabilitat de gènere, equilibri entre la vida personal i professional, teletreball i canvi organitzacional, dret a la desconnexió digital, compactació de jornada, allargament dels permisos de maternitat i paternitat, reducció del temps de treball amb igual salari, horaris i àpats saludables, gestió de la diversitat, etc. Podeu consultar els vídeos de presentació de les iniciatives premiades al 2019.

A més a més, la crisi generada per la Covid-19 ens ha situat davant d’un repte diferent a l’hora d’organitzar-nos i d’organitzar els usos del temps. El teixit productiu s’ha hagut de replantejar les modalitats i els espais de treball, impulsant polítiques i mesures de gestió del temps de treball innovadores algunes de les quals són candidates al Premi.

La composició de les persones membres del jurat està formada per persones expertes i representants dels àmbits econòmic, empresarial, de comerç, sindical i del món acadèmic rellevants de la ciutat. Compta amb representants de Barcelona Activa, de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Foment de Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona - Observatori Dona, Empresa i Economia, Associació 50 X 50, PIMEC, ADEIPE, Taula del 3r Sector, Confederació de Cooperatives de Catalunya (CCC), UGT, CCOO, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Consell de Dones de Barcelona i Time Use Initiative for a Healthy Society.

El jurat està valorant les propostes presentades segons el compromís amb l'equilibri en l'ús del temps dins la seva organització i la seva aportació a innovar, avançar i sensibilitzar la societat en una gestió del temps més saludable, igualitària i eficient. S’atorgarà, també, una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

En aquesta novena edició del  Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps s’han presentat 22 candidatures repartides en les cinc categories següents:

  • MICRO, Empreses de menys de 10 treballadors/es.
  • PETITA, Empreses a partir de 10 treballadors/es i fins a 50.
  • MITJANA, Empreses de més de 50 treballadors/es i fins a 250.
  • GRAN, Empreses a partir de 250 treballadors/es.
  • Menció especial, empreses membres de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

Els premis el lliuraran en el marc de la Jornada ‘Nous reptes d’un model de treball virtual i presencial’, un matí de xerrades i reflexions al voltant del present i futur en els usos del temps, que se celebra anualment.

L’acte el conduirà la periodista de TVE Aina Galduf i començarà a les 9.30h. Es podrà seguir en streaming amb inscripció prèvia. La benvinguda anirà a càrrec de la comissionada de promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gili i la gerenta municipal Sara Berbel.

Tot seguit, Leyre Octavio de Toledo, Executive Director Arquitectura. Head of occupier Solutions Savills Aguirre Newman. Arquitecta per la Universitat Politècnica de Madrid, Màster en urbanisme i ordenació del territori i  Màster per la IESE en Lideratge per a la Gestió, impartirà la conferència ‘Cap a un nou model de treball i ara què fem amb els nostres espais?’.

Seguidament, poc més tard de les 10h, Mònica Vazquez Rigueiro, Directora Àrea Persones de Suara Serveis sccl, Laura Zapata Gonzalez, Manager Relacions Laborals del Reial Automòbil Club de Catalunya, i Eva Arcos, Manager Healthy & Safety a GAES dialogaran sobre els reptes del model presencial i virtual.

Un cop acabi la taula de diàleg, sobre les 10.50h, es coneixeran els guardonats del 9è Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps.

Amb tots els reconeixements entregats, el primer tinent d’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, farà la cloenda de l’acte.

Per seguir l’acte en streaming cal omplir abans un formulari d’inscripció amb el que posteriorment se us farà arribar l’enllaç.

Enllaços relacionats: 
Fitxers relacionats: