Participació en el III Simposi Internacional: Cura i Negligència en l’Entorn Familiar, organitzat per la UIC

Celebrat el III Simposi Internacional: Cura i Negligència en l’Entorn Familiar, organitzat per l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de la Universitat Internacional de Catalunya. El tema escollit per aquesta edició va ser “La importància del temps en la cura”, que es va tractar tant des de la perspectiva acadèmica com des de la perspectiva de bones pràctiques en usos del temps.

En aquesta simposi va tenir lloc la Taula rodona Temps, cura i salut: Investigacions acadèmiques, on el Dr. Tomás Cano, investigador de la Universitat de Frankfurt, i el Dr. Marc Grau, IESF Càtedra Joaquim Molins Figueras, van posar de relleu la importància de la involucració parental en la cura dels seus fills i filles per garantir un major desenvolupament cognitiu.

La Carme Carrera, com a tècnica de programes de temps de l’Ajuntament de Barcelona, va participar en la Taula rodona dedicada a Temps i cura a les ciutats: bones pràctiques des de l’administració, compartint la seva expertesa en l’àmbit de temps i les actuacions que es realitzen a la ciutat a través del Pacte del Temps, un compromís per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient, la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps) i el seu servei de Mentoria per intercanviar coneixement i assessorar en mesures de temps i, per últim, el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps.

Aquesta taula també va comptar amb la intervenció d’en Lluís Coromines, que com a tècnic de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya, va explicar el que suposa impulsar una experiència pionera com la Reforma Horària i la seva evolució fins l’actualitat. L’Ana Alonso i Montserrat Zamora, tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Argentona i tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat respectivament, van presentar les iniciatives per impulsar els Pactes del Temps als seus municipis relacionades amb l’avançament d’horaris dels comerços i el lleure amb l’objectiu de millorar i humanitzar els horaris de la ciutadania.