Així ha anat la Setmana dels Horaris 2019

La 6a edició de la Setmana dels Horaris va tenir lloc del 3 al 7 de juny de 2019. Un any més, tenia per objectiu donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària, a la vegada que ha estat una oportunitat per presentar els reptes existents en relació a la transformació de l’organització del temps de la vida quotidiana.

La Setmana dels Horaris és un esdeveniment que s’emmarca en les accions que impulsa la Iniciativa per a la Reforma Horària i que compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya. El programa d’aquesta 6a edició era molt variat i complert: conferències i debats, presentacions de bones pràctiques en reforma horària i d’informes que s’han realitzat en matèria d’organització del temps; i seminaris en temes de reforma horària i la presentació de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’, que va ser també l’acte de cloenda de la 6a Setmana dels Horaris.

Pel que fa a la presentació de bones pràctiques en reforma horària, 10 empreses van compartir les seves experiències i les mesures implantades al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Entre aquestes 10 empreses 3 són membres de la Xarxa NUST: la Fundació Joia, Softmachine i TBS.

El tancament d’aquesta última edició la Setmana dels Horaris va tenir lloc al CIDOB i va comptar amb la participació de Fabian Mohedano, promotor de la Reforma Horària; de la Dra. Sara Berbel, gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona i directora general de Barcelona Activa i d’Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària del Govern de la Generalitat de Catalunya. A més a més, l’acte també va comptar amb la presència de representants de les principals xarxes internacionals vinculades als usos del temps, els horaris i la cronobiologia.

Sara Berbel va recordar que Barcelona té horaris molt diferents de la resta d’Europa, fet que fa que les persones dormin menys i tinguin horaris més llargs. Això afecta negativament l’economia. A més, les dades diuen que les dones catalanes són les més estressades d’Europa. Per aquestes raons fa anys que l’Ajuntament va començar a treballar en el tema dels horaris, i posteriorment amb la Generalitat de Catalunya. La societat civil, les persones expertes i els governs estan actualment treballant per dur a terme aquest canvi.

La intenció és definir un model que sigui exportable a la resta d’Europa. Cal canviar valors i estratègies, i per això l’Ajuntament de Barcelona vol apostar-hi: millorar la salut, el descans i la igualtat, per això s’està treballant amb el Pacte del Temps. Va mencionar algunes de les mesures implantades pel pacte del temps, com per exemple les 7 càpsules de BTV per Horaris més saludables, el projecte amb l’Agència Catalana de Salut, joves i les TIC, la Guia per a horaris més saludables per a les empreses, el programa de mentoria per a empreses, i el Premi Barcelona a l’Empresa innovadora en conciliació i temps. També va mencionar les 15 mesures de Barcelona Activa per una millor organització del temps de treball.

Recorda que, malgrat tots aquests esforços és fonamental convèncer als barcelonins i barcelonines, i és important traslladar-los tots els beneficis que la Reforma Horària pot tenir per a la ciutat i les persones que hi viuen.

Amb la creació de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ es tracta de promoure un moviment internacional en temes d’organització del temps, que involucri tant els governs com la ciutadania, les empreses i les institucions. Sara Berbel va subratllar la necessitat de treballar amb les empreses, ja que tothom dona una gran part del seu temps a la feina i per tant aquestes són actors molt importants a l’hora de treballar per una millor organització del temps.