Barcelona organitza la primera jornada d’intercanvi de polítiques del temps amb altres ciutats de l’Estat

La jornada compta amb representants de Barcelona, Beasain, Bilbao, Sant Boi de Llobregat, Vila-real i Vilanova i la Geltrú.

El pròxim 1 de juny a les 16.00h té lloc la primera jornada en línia d’intercanvi de polítiques del temps. En el marc de la Capitalitat Mundial de Polítiques del Temps, aquest acte té com objectiu promoure els beneficis de polítiques del temps a la ciutadania i fomentar l’intercanvi de les polítiques amb altres municipis internacionals i estatals.

En aquest espai virtual d’intercanvi es donaran a conèixer iniciatives i actuacions impulsades per a donar resposta als reptes estratègics relacionats amb la necessitat de l’equilibri vital que promouen les polítiques del temps: les cures, la corresponsabilitat i l’impuls de polítiques del temps en l’àmbit laboral.

En l’acte hi participa Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda i les responsables de polítiques del temps al consistori: Sonia Ruiz i Emilia Pallàs.

A més, es presenten les polítiques per impulsar un ús del temps més saludable i igualitari, amb la participació de Leire Artola, alcaldessa de l’Ajuntament de Beasain (Guipúscoa) amb el projecte Herrilab, una iniciativa adreçada a facilitar la corresponsabilitat efectiva entre dones i homes; per a continuar; Silvia Gómez, primera tinent d’alcaldia i coordinadora general d’alcaldia de l’Ajuntament de Vila-real (València) amb la presentació de l’estudi que permet conèixer la situació actual de la conciliació al municipi de la província de Castelló. I Núria Salas, responsable del projecte Vila Veïna de l’Ajuntament de Barcelona, que explica com s’aborden les cures des d’una perspectiva innovadora de comunitat i proximitat.

En la conversa titulada “Les polítiques de temps en l’àmbit laboral: per unes polítiques del temps més saludables, productives i sostenibles” està previst compartir actuacions orientades a la promoció i difusió de les polítiques del temps per promoure uns usos del temps més eficients. Aquest segon espai compta amb la intervenció de Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, qui presenta les mesures impulsades per a promoure el benestar de les persones treballadores de l’ajuntament. Nekane Alonso, regidora de l’Ajuntament de Bilbao presenta la xarxa d’empreses denBBOra. I Raquel Gil, Comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat de l’Ajuntament de Barcelona, que explica com s’incorporen els usos del temps en el disseny de polítiques laborals.

Addicionalment, l’acte també compta amb salutacions institucionals de representants  de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM).

Aquest és el primer espai d’intercanvi i s’espera que molts d’aquests municipis estatals puguin participar en i l’Assemblea General de la Xarxa, que se celebrarà durant la Time Use Week (Setmana dels Horaris) a Barcelona, en el mes d’octubre d’enguany.