Barcelona reprèn aquest curs l’activitat de Patis Escolars Oberts al Barri

Barcelona recupera aquest cap de setmana l’activitat dels Patis Escolars Oberts al Barri, després que s’aturés a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’un programa municipal que ofereix els patis de centres educatius públics de la ciutat com a espais d’ús públic oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de generar comunitat i noves oportunitats de joc en el temps lliure.

En total, 53 patis distribuïts en els deu districtes de la ciutat obriran al llarg del curs fora de l’horari escolar, amb horaris de matí, tarda durant els caps de setmana i període de vacances segons els casos. Podeu consultar quins patis obren a cada districte, el calendari i els horaris a través del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. A mesura que avanci la tardor i en la mesura que vagin acabant les obres de millora que s’hi estan fent, s’aniran incorporant fins a un total de 10 patis més, de manera que la xifra final serà de 63.

Dels patis oberts, n’hi ha 15 que són o bé refugis climàtics o que formen part del programa Transformen i per tant han estat naturalitzats i són més verds, coeducatius i comunitaris.

Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts siguin una àgora de trobada on les persones comparteixen temps de joc i d’activitat física i esportiva amb altres persones, generant vida comunitària. Tot i això, els i les menors que en facin ús queden sota la responsabilitat dels seus acompanyants adults.

Els patis escolars oberts al barri, volen potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure per a infants, joves i les seves famílies, així com per a persones adultes en general, i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa obre l’escola al barri i contribueix a fer barris més educadors.

Aquesta iniciativa municipal compta també amb el suport d’entitats educatives i socials de la ciutat, la col·laboració dels districtes municipals i del Consorci d’Educació de Barcelona.