Ja disponible el programa de la 7a Setmana dels Horaris

La 7a Setmana dels Horaris, que tindrà lloc del 23 al 27 de novembre, ja té programa oficial! Més d’una quinzena d’activitats i una cinquantena de ponents formaran part d’una extensa programació d’activitats que volen ser un espai de discussió de referència a nivell internacional sobre l’ús del temps. Tots els esdeveniments es reproduiran en directe i estaran doblats en català o anglès segons correspongui. Les inscripcions ja estan obertes!

Una altra de les particularitats de l’edició d’enguany és la seva mirada internacional. Hi haurà més de quinze ponents d’arreu del món i sis taules en anglès. L’objectiu de la iniciativa és “connectar les institucions públiques, les organitzacions, la societat civil i la recerca per avançar plegats cap a millor ús del temps, compartir experiències i coneixements entre disciplines i àmbits d’actuació diferents que treballen en usos del temps i impactar en l’agenda mediàtica i política internacional i en el discurs de polítiques del temps per a prioritzar aquestes polítiques en l’agenda global”.

L’esdeveniment s’inaugurarà el 23 de novembre, entre les 15 i les 15.45h, amb una conversa entre Judy Wajcman i Carl Honoré. Wajcman és professora de sociologia a la London School of Economics i és especialment coneguda pels seus treballs sobre gènere i tecnologia. Per la seva banda, Honoré és periodista i autor d'”Elogi de la lentitud”, un llibre de referència al voltant del moviment slow que analitza el culte a la velocitat de la nostra societat actual.

Després d’aquesta potent arrencada, els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre hi hauran diferents debats, taules rodones i  activitats entre les 9 i les 17h. Entre algunes de les temàtiques que s’hi abordaran trobem Mesures legislatives i polítiques de temps en l’era post Covid19, TIC i Usos del Temps en adolescents i joves, El dret a la desconnexió digital en les empreses o Bones pràctiques empresarials d’usos del temps en la nova normalitat, entre moltes altres. Podeu trobar el programa complert en el document adjunt. Recordeu que les inscripcions ja estan obertes a l’enllaç que acompanya la notícia.

La Setmana dels Horaris és fruit de l’acord interinstitucional entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. L’esdeveniment servirà com a preparació per la I International Time Use Week 2021 que tindrà lloc del 25 al 31 d’octubre del 2021 a Barcelona i inclourà el Congrés anual de la IATUR (International Association for Time Use Research), en el que hi participaran més de 200 persones investigadores d’arreu del món, i a on també s’hi firmarà la Declaració Barcelona per les polítiques del temps.