La Xarxa d’Empreses NUST (Nous Usos Socials del Temps) arriba a les 130 adhesions

Amb l’adhesió de l’entitat Amics de la Gent Gran i l’empresa Iterem, la Xarxa d’empreses NUST ja compta amb 130 empreses adherides a la  iniciativa que,  impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i creada al 2006, vol  afavorir una millor gestió i una major conciliació entre els diferents temps de les persones al si de les empreses i organitzacions. 

  Actualment, aquesta Xarxa compta amb 130 empreses i organitzacions adherides amb  els  objectius de  reconèixer i promoure la tasca de les empreses, difondre i intercanviar coneixement entre les organitzacions membres i fer xarxa amb altres organitzacions públiques, privades, del tercer sector ja sigui a nivell local o internacional. 

 En temps de confinament per COVID-19, aquestes dues organitzacions han apostat per dur a terme actuacions relacionades amb la millora del clima laboral i de la qualitat de vida de les persones treballadores. Les seves actuacions són:  

Fundació Privada Amics de la Gent Gran és una entitat que té com a principal objectiu lluitar contra la soledat no desitjada i l’aïllament social al qual queden exposades milions de persones grans. Son una entitat que, des del 1987, vol construir un món que reconegui la singularitat, valor únic i paper fonamental que la gent gran juga a la societat.  En relació als Usos del Temps, l’entitat ha dut a terme una adaptació de l’horari de l’entitat per afavorir la conciliació, la regulació del sistema de teletreball, l’ampliació del permís de paternitat en dues setmanes més i l’ampliació del permís per lactància en tres mesos més. Per últim, ha incorporat el permís retribuït per a celebrar el dia de les dones.  

Iterem és una empresa especialitzada en serveis i solucions orientades a la gestió per processos (BPM), fent acompanyament a les organitzacions en la seva transformació digital.   Ha posat en marxa la jornada laboral de 32,5h setmanals, flexibilitat en l’entrada i la sortida, flexibilitat en la pausa per dinar sense temps limitat, treball en remot, dia lliure per aniversari o primer dia laboral continu a aquest, formació dins l’horari laboral independentment de la disponibilitat fora d’aquesta i vacances adaptades a necessitats, no obligades ni restrictives.