Nous reptes d’un model de treball virtual i presencial

El dimarts 15 de juny de 2021 es va celebrar la Jornada Nous reptes d’un model de treball virtual i presencial i  el lliurament de la 9a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps. 4 empreses guardonades i una menció especial a una empresa membre de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps).

El lliurament del Premi i la Jornada es van poder celebrar amb públic tant presencial com virtual, després que la pandèmia obligués a fer l’edició de 2019 de forma virtual.

La Jornada, moderada per la periodista Aina Galduf, va començar amb la benvinguda de Raquel Gil, comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat de l’Ajuntament de Barcelona, i Sara Berbel, gerenta municipal de l’Ajuntament. Acte seguit l’experta Leyre Octavio, Executive Director Arquitectura, Head of occupier Solutions Savills Aguirre Newman, va impartir la conferència ‘Cap a un nou model de treball i ara què fem amb els nostres espais?’.

Seguidament va haver-hi un espai de diàleg sobre els reptes del model presencial i virtual, amb la participació de Mònica Vazquez, cap de l’Àrea de Persones de Suara Cooperativa, Laura Zapata, directora de Relacions Laborals a RACC i Eva Arcos, directora de Health & Safety a GAES.

Finalment, va ser el torn de l’entrega dels guardons de la 9a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps.

En aquesta darrera edició,  es van presentar 22 projectes d’empreses i organitzacions que optaven a una de les 4 categories del premi. Van entregar els guardons Raquel Gil, Sara Berbel i Félix Ortega, director de Barcelona Activa. El Jurat, composat per representants de l’administració local, dels sectors empresarial i sindical, i dels àmbits universitari, cooperatiu i social va ser present durant l’acte.

Els premis es van atorgar a:

  • Espai Ambiental (empresa de menys de 10 persones treballadores): per la consolidació de l’equip de cures, la jornada màxima de 35 hores setmanals i la flexibilitat horària autoregulada.
  • Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (empresa de més de 10 i fins a 50 persones treballadores): per disposar de 20 mesures per sobre conveni com les cent hores anuals menys.
  • Fundació Joia (empresa de més de 50 i fins a 250 persones treballadores): per la tasca de la Comissió d’Igualtat en millorar constantment les mesures de conciliació.
  • Penguin Random House Grupo Editorial (empresa de més de 250 persones treballadores): per tenir cura dels treballadors amb programes de salut emocional i física.
  • AQU Barcelona (Menció especial): per haver elaborat abans de la pandèmia un programa de teletreball ben estructurat i.

Per finalitzar l’acte, Félix Ortega va destacar la relació que existeix entre una bona gestió del temps i una millor qualitat de vida. Per últim, el director de Barcelona Activa va agrair la feina al jurat i a les empreses participants al concurs, així com a totes les persones que treballen per millorar la gestió dels usos del temps. També va animar a totes les empreses, entitats i organitzacions a presentar la seva candidatura per a la pròxima edició.

Per a més informació sobre la Jornada o visualització de l’acte d’entrega, així com els vídeos de les empreses guanyadores , podeu consultar els enllaços que acompanyen aquesta publicació.