Oberta la convocatòria per presentar resums d’articles de recerca sobre usos de temps per la 43a Conferència de l’IATUR

 

Fins el dia 14 de maig es poden presentar els resums d’articles de recerca, sobre usos del temps, per la 43a Conferència de l’International Time Use Research (IATUR) que es celebrarà a Barcelona els dies 27 i 29 d’octubre de 2021.

L’esdeveniment, organitzat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’entitat Barcelona Time Use Initiative for a Healty Society, té l’objectiu de promoure la confluència entre la recerca, la investigació i les polítiques públiques d’usos del temps, així com l’impacte que tenen sobre la nostra societat.

La International Association for Time Use Research (IATUR) és una associació internacional que promou i facilita l’intercanvi d’idees, metodologia i tècniques de recopilació de dades entre investigadors i compiladors d’estadístiques oficials sobre patrons d’activitat diària i canvis en el comportament de les persones al llarg del temps.

La conferència d’aquest any, que tindrà lloc a Barcelona, ​​té com a objectiu  connectar la investigació sobre els usos  del  temps amb les polítiques públiques, les organitzacions i la societat. La investigació sobre l’ús del temps té el potencial d’informar sobre polítiques clau d’usos del temps  del temps com ara horaris educatius, mobilitat, polítiques d’igualtat, entre d’altres. La conferència IATUR del 2021 vol explorar la connexió entre la investigació, l’elaboració de polítiques i els canvis socials.

La conferència IATUR de 2021 sol·licita resums per a articles que tractin sobre qualsevol aspecte de la recerca i la investigació sobre els usos del temps, com per exemple:

 • L’impacte de COVID-19 en els usos del temps.
 • Relació entre les polítiques d’ús del temps i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. Es farà especial èmfasi en com poden afectar/donar suport a la transició energètica.
 • Polítiques d’usos del temps a nivell local (com a exemple, cronourbanisme, avaluació de polítiques d’usos del temps, etc.).
 • Desigualtats de gènere i interseccionals sobre els usos del temps.
 • Usos del temps de treball, incloses les organitzacions laborals, les polítiques de relacions laborals, els impactes sobre la salut i la seguretat laboral, el teletreball, els impactes sobre la productivitat o com abordar els canvis provocats pel 4.0. Indústria i digitalització, entre d’altres.
 • Usos del temps a l’àmbit educatiu. La percepció del temps per part dels infants, professors i famílies
 • Usos del temps en els serveis públics, tant internament com cap als ciutadans.
 • Disseny i implementació d’enquestes sobre usos del temps.
 • Metodologia de recerca sobre usos del temps per dissenyar i / o avaluar polítiques públiques.
 • Metodologies d’investigació sobre usos del temps.
 • Altres

Trobareu tota la informació, els terminis, i el procés de selecció dels articles tant al web de IATUR com al de Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society.