Coneixement

El coneixement compartit és una eina imprescindible per abordar el debat del turisme a la ciutat. En aquest espai posem dades estadístiques al servei de la ciutadania, les entitats, les empreses i les administracions.

Estadístiques i enquestes

Dades estadístiques de l’activitat turística a Barcelona i al seu entorn. Informes de resultats de les enquestes de perfil turístic, de percepció ciutadana i d’altres aspectes rellevants.

 • Informe anual 2020 (càpsula 1)

  Informe Anual de l’Activitat Turística 2020, que recull les dades d’oferta d’allotjament, demanda turística i infraestructures de la Destinació Barcelona.

 • Informe de l'activitat turística a Barcelona

  Informes de les estadístiques del turisme a Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió (Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona)

   

 • Perfil i hàbits dels turistes

  Presentació de resultats de l’estudi de caracterització i perfil turístic. Té com a objectiu principal conèixer els perfils i hàbits dels turistes que pernocten a Barcelona. 

 • Percepció del turisme a Barcelona

  Presentació de resultats de l’enquesta duta a terme als barcelonins que recull la percepció amb relació al turisme a la ciutat, així com l’opinió sobre temes d’actualitat i els seus hàbits turístics. Departament d'Estudis d'Opinió de l'Ajuntament de Barcelona 

Previsió de l’activitat turística mensual

Informe periòdic que permet preveure els fluxos turístics que rebrà la ciutat. Recull els esdeveniments programats pel mes següent amb una estimació d’assistència de més de 10.000 persones.

Destaquem

29/01/2020

Recull dels principals indicadors de l’activitat turística a Barcelona de l’any 2020 en relació a l’any 2019.

Inclou dades d’oferta i demanada turística, de previsions de reserves, de passatgers en infraestructures, de mercat de treball del sector turístic,  de productes turístics, de visitants a llocs d’interès així com altres dades que s’han incorporat aquest any referides a la tipologia de visitants a Barcelona per dia segons orígens i a l’índex de valor de les transaccions bancàries als comerços de ciutat.

24/03/2021

Informe anual que presenta les principals dades d'activitat turística de Barcelona ciutat i la Destinació Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió

Inclou dades d'allotjament turístic, demanda turística i infraestructures.

26/03/2020

Informe anual que presenta les principals dades d'activitat turística de Barcelona ciutat i la Destinació Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió.

Inclou dades de perfil i despesa del turista.

25/03/2020

Recull d'indicadors de l'any 2019 sobre el mercat laboral vinculats a l'activitat turística. 

Recursos d'interès