Dades i estudis

El coneixement compartit és una eina imprescindible per abordar el debat del turisme a la ciutat. En aquest espai posem dades estadístiques al servei de la ciutadania, les entitats, les empreses i les administracions.

Destaquem

26/01/2022

Recull dels principals indicadors de l’activitat turística a Barcelona de l’any 2021 en relació a l’any 2019.

Inclou dades d’oferta i demanada turística, de previsions de reserves, de passatgers en infraestructures, de mercat de treball del sector turístic,  de productes turístics, de visitants a llocs d’interès així com altres dades que s’han incorporat aquest any referides l’índex de valor de les transaccions bancàries als comerços de ciutat i al perfil de turistes.

28/10/2021

Informe anual que presenta les principals dades d'activitat turística de Barcelona ciutat i la Destinació Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió

Inclou dades d'allotjament turístic, demanda turística i infraestructures (càpsula1), dades de perfil i despesa del turista (càpsula 2), valoració i mercat de treball (càpsula 3) i sostenibilitat, turisme de reunions, posicionament internacional i cultura i lleure (càpsula 4) 

26/01/2022

Aquest informe presenta els resultats de l’estudi sobre la “Percepció del Turisme a Barcelona i expectatives de futur” a l’any 2021.
La pandèmia del COVID-19 ha influït fortament en diferents sectors econòmics de la ciutat i un dels més afectats ha estat el turisme, amb aturada total durant molts mesos de 2020 i una afectació important durant tot el 2021, especialment durant el primer semestre de l’any.
Per aquest motiu es va suspendre l’estudi corresponent a l’any 2020 i l’edició de 2021 ha hagut d’adaptar-se al nou moment, incorporant una breu reflexió sobre el paper del turisme a Barcelona i el seu futur.
 

17/03/2021

Presentació de resultats de l’enquesta realitzada als turistes que van pernoctar a la ciutat durant l’any 2021.

Té com objectiu conèixer el perfil i hàbits dels turistes que van pernoctar a Barcelona l’any 2021

07/06/2022

Recull d’indicadors del mercat de treball del turisme i dels sector MICE a la ciutat de Barcelona. 2021

29/01/2020

Recull dels principals indicadors de l’activitat turística a Barcelona de l’any 2020 en relació a l’any 2019.

Inclou dades d’oferta i demanada turística, de previsions de reserves, de passatgers en infraestructures, de mercat de treball del sector turístic,  de productes turístics, de visitants a llocs d’interès així com altres dades que s’han incorporat aquest any referides a la tipologia de visitants a Barcelona per dia segons orígens i a l’índex de valor de les transaccions bancàries als comerços de ciutat.

Estadístiques i enquestes

 • Informe anual 2021

  Informe Anual de l’Activitat Turística 2021, que recull les dades d’oferta d’allotjament, demanda turística, infraestructures, perfil i despesa del turista, valoració dels turistes, l’opinió ciutadana, el mercat de treball i la sostenibilitat de la Destinació Barcelona. 

 • Informe de l'activitat turística a Barcelona

  Informes de les estadístiques del turisme a Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió (Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona)

   

 • Perfil i hàbits dels turistes

  Presentació de resultats de l’estudi de caracterització i perfil turístic. Té com a objectiu principal conèixer els perfils i hàbits dels turistes que pernocten a Barcelona. 

 • Percepció del turisme a Barcelona

  Presentació de resultats de l’enquesta duta a terme als barcelonins que recull la percepció amb relació al turisme a la ciutat, així com l’opinió sobre temes d’actualitat i els seus hàbits turístics. Departament d'Estudis d'Opinió de l'Ajuntament de Barcelona 

Dades estadístiques de l’activitat turística a Barcelona i al seu entorn. Informes de resultats de les enquestes de perfil turístic, de percepció ciutadana i d’altres aspectes rellevants.

Recursos d'interès