Compromís per millorar la qualitat de l’ocupació en el sector turístic

Compromís per millorar la qualitat de l’ocupació en el sector turístic

Turisme. L’han signat conjuntament l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i les organitzacions sindicals CCOO i la UGT.

Han signat el compromís conjuntament l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i les organitzacions sindicals Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT). Amb aquest acord es vol garantir la sostenibilitat dels llocs de treball que genera el turisme, així com la millora de les condicions laborals en el sector.

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta del Consell General de Turisme de Barcelona, Ada Colau, ha signat el Compromís en Reconeixement del Turisme amb el vicepresident del Consell i president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, i el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez.

El document defensa la millora de la qualitat de l’ocupació en el sector turístic perquè els beneficis que genera el turisme reverteixin en el conjunt de la ciutat i contribueixin a mantenir i millorar la imatge de Barcelona i dels seus barris. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que és un acord “fonamental per a la ciutat” i “que va en benefici de tots”.

El turisme suposa un 12% del PIB de Barcelona, i “amb un sector tan important, tenim l’oportunitat que la recuperació econòmica i l’augment de l’activitat reverteixi en el conjunt dels ciutadans”, ha assegurat Colau, que també ha explicat que l’objectiu del Govern municipal és “abordar i recuperar el lideratge públic d’una activitat que presentava senyals de desequilibri”, però que “ens els darrers anys s’havia precaritzat”.

Un acord que forma part d’una estratègia global

L’alcaldessa també ha explicat que aquest acord “forma part d’una estratègia més àmplia” i que ja s’està treballant en la creació del Consell de Turisme, parlant amb tots els actors implicats com veïns i experts, a més del món empresarial i sindical. El compromís pot ser també el punt de partida per “crear un segell de qualitat que millori les condicions i la formació, i ser així exemple d’altres activitats econòmiques”.