Cooperem en la diversitat. Exposició

Cooperem en la diversitat. Exposició

“El temps, l’accessibilitat i la impressió en 3D” presenta una mostra d’objectes de suport realitzats amb impressores 3D, pintures i fotografies. Casal de Joves Palau Alòs, fins al 30 de novembre.

 

Un petit objecte de plàstic amb forma de “F” i un petit forat en un extrem. Per a que serveix?

Sense context, sobre la taula pot no tenir cap valor, però quan s’agafa aquest objecte i es col·loca a la vorera d’un got, i es passa una palleta pel petit forat tot agafa el seu sentit. Els productes de suport son petites ajudes per a persones amb diversitat funcional. Objectes que busquen facilitar les tasques més quotidianes, per equilibrar la balança del temps. En el nostre dia a dia realitzem activitats bàsiques com dutxar-nos, anar a comprar, quedar amb amics… Són accions senzilles, però en el cas de les persones amb diversitat funcional poden ser autèntics reptes.

Aquest any el tema central del Cooperem en la diversitat és: “El temps, un bé preuat, parlem-ne” on l’exposició “El temps, l’accessibilitat i la impressió 3D” pretén mostrar com un disseny personalitzat de petits objectes de suport pot facilitar enormement les tasques quotidianes i així evitar que aquest temps tan important es perdi.

Aquests productes es creen mitjançant impressió 3D i tall làser. Són dues tècniques que permeten adaptar els models 100% a les necessitats concretes de cada usuari. Els suports per a llapis són un dels exemples més evidents. Mitjançant un taller conjunt s’analitza la forma d’agafar el llapis dels diferents usuaris, a continuació es dissenya per ordinador un suport que faciliti l’escriptura. El resultat final son 6 objectes diferents creats amb impressora 3D.

Com aquest exemple, trobem 8 projectes a l’exposició que plasmen com les noves tecnologies ens permeten adaptar el dia a dia a les nostres necessitats, fent aquestes activitats més senzilles i permeten utilitzar el temps en les coses vertaderament importants.

 


Participen en aquesta exposició: Projecte eMotion entre el Servei de Teràpia Ocupacional de Sant Pau i l’Associació Tangencial, Cocreació a BAU i Fundació Pere Mitjans i MakerConvent i els Ateneus de Fabricació de l’Ajuntament de Barcelona.

Pintures realitzades per participants del Centre Ocupacional Sínia i fotografies realitzades per participants del Centre de Dia de Salut Mental de Ciutat Vella.