Fira Barcelona consolida el present pensant en el futur

Fira Barcelona consolida el present pensant en el futur

Economia. La institució firal bat els rècords d’ingressos (215 milions d’euros), una línia que preveu consolidar amb la transformació de l’oferta i els recintes.

Fira Barcelona continua batent rècords de facturació i espera tancar el 2019 amb uns ingressos de més de 215 milions d’euros, un 12% més que el que s’havia pressupostat i gairebé un 15% més que l’any 2017, un any comparable a causa del calendari firal.

L’any 2018 es va assolir la xifra de 200 milions de facturació, que enguany s’ha superat, fins i tot en un context complex i de forta competència. Els bons resultats es deuen sobretot a l’evolució positiva dels salons propis, a l’aportació dels esdeveniments organitzats per altres operadors i a l’aposta per coorganitzar fires en altres països.

L’optimisme s’estén també als anys vinents gràcies a la cartera variada de grans esdeveniments que ja hi ha programats i a l’assumpció, a partir del 2021, de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), situat al Fòrum.

També hi ha en marxa un pla estratègic de recintes, al qual donen suport les institucions catalanes a través de la Societat Fira 2000, que preveu l’estudi d’un projecte de remodelació de Montjuïc amb la vista posada en el 2029, any en què se celebrarà el centenari de la Fira Internacional del 1929.

Aquesta transformació del complex situat a la plaça d’Espanya, més enllà de la millora de les instal·lacions, suposarà també beneficis per a la ciutadania, com la millora de la connexió entre els barris de la Font de la Guatlla i del Poble-sec, la construcció d’habitatge públic, la pacificació de l’avinguda de la Reina Maria Cristina o l’ampliació dels usos amb espais per a empreses emergents o per a activitats culturals.

El pla estratègic també inclou l’ampliació del recinte de la Gran Via amb més de 60.000 metres quadrats de cara al 2024. L’objectiu és disposar d’una oferta d’espais congressuals amb una mentalitat metropolitana, ja que anirà del Besòs, on hi ha el Fòrum, fins al Llobregat, amb les instal·lacions de la Gran Via.

El 2019, any de rècords

El 2019 s’han celebrat més de 150 salons, congressos i altres esdeveniments de caràcter corporatiu, social i cultural, així com prop de 1.100 activitats organitzades en el marc de les fires.

També ha estat l’any de la renovació, com a mínim fins al 2022, de l’IBTM World, la fira líder en turisme de negocis i de la captació dels salons referents mundials en productes de la mar i de la indústria audiovisual a partir del 2021.

Pel que fa a l’activitat exterior, s’han coorganitzat deu fires en països com Cuba, Mèxic, el Brasil, l’Argentina, el Japó i els Estats Units. També s’ha col·laborat en el disseny dels recintes de Santiago de Xile, Cartagena de Indias (Colòmbia), Agra (l’Índia) i Addis Abeba (Etiòpia).