Fira de Barcelona tanca el seu millor any

Fira de Barcelona tanca el seu millor any

Fira. El 2016 ha estat l’escenari de 120 esdeveniments, entre salons, congressos i actes corporatius, que li han representat uns ingressos de 165 milions d’euros.

Fira de Barcelona preveu tancar l’exercici del 2016 amb un volum de negoci de 165 milions d’euros, que és el que han generat els 120 esdeveniments que ha organitzat. L’evolució favorable dels salons propis, el pes dels esdeveniments externs i l’activitat internacional —tant als recintes com a l’exterior—, així com l’aposta per la innovació, sobretot en el camp tecnològic i industrial, li permeten obtenir els millors resultats de la seva història i refermar el paper com a generador d’activitat al territori. 

Els 165,1 milions d’euros previstos de facturació suposen un augment d’un 9,7% en comparació amb el 2015. Respecte al 2014, amb un calendari més fàcil de comparar amb el d’enguany i que va registrar el volum de facturació més gran fins a la data (152,6 milions d’euros), l’increment és del 8,2%.

El 2016, Fira de Barcelona ha registrat una activitat intensa: els recintes de Montjuïc i Gran Via han estat l’escenari de 65 salons i congressos, 9 més de realitzats a l’exterior, així com més de 50 actes de tipus corporatiu, comercial i esportiu. En conjunt, doncs, s’hi han celebrat al voltant de 120 esdeveniments. A més, en el marc dels salons s’han desenvolupat un miler d’activitats, entre sessions formatives, conferències, debats i tallers.

Alguns dels esdeveniments més destacats del 2016 organitzats per Fira de Barcelona han estat Alimentaria, Saló Nàutic, Caravaning, Barcelona Bridal Fashion Week i Liber. Cal destacar especialment les activitats relacionades amb la tecnologia i la denominada indústria 4.0. És el cas del nou In(3D)ustry, la segona edició de l’Internet of Things Solutions World Congress (IoTS) i l’Smart City Expo World Congress, que aquest any ha coincidit amb el llançament d’Iwater (sobre el cicle integral de l’aigua), Circular Economy (entorn de la reutilització de residus) i l’European Utility Week (sobre subministraments).

L’any que ve Fira de Barcelona preveu celebrar més de seixanta salons i congressos, entre els quals destaquen el Mobile World Congress, Barcelona Games World, Smart City Expo, Barcelona Building Construmat o Automobile Barcelona (actualització del Saló de l’Automòbil, més enfocada a la connectivitat mòbil).

Els resultats de l’any 2016 s’han presentat en el transcurs de la reunió del Consell General de Fira de Barcelona, que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha ressaltat la bona marxa de la institució i la seva estreta vinculació a la ciutat.

Més informació