Inici d'obres de l'edifici de cohabitatge La Chalmeta

Inici d'obres de l'edifici de cohabitatge La Chalmeta

Marina. Diumenge a les 11 h celebrem que comença a construir-se l'edifici de la cooperativa Llar Jove Marina Prat Vermell al carrer d'Ulldecona, 26-28, amb habitatges per a 32 famílies sobre un solar municipal en cessió d'ús.

Diumenge 9 de febrer a les 11 h celebrem que comença a construir-se l'edifici de la cooperativa Llar Jove Marina Prat Vermell - La Chalmeta al carrer d'Ulldecona, 26-28, amb habitatges per a 32 famílies sobre un solar municipal en cessió d'ús.

L’Ajuntament de Barcelona va convocar l’any 2017 un concurs públic per cedir l’ús de set solars municipals a cooperatives que hi presentessin projectes de cohabitatge. Un d’aquests solars, de 557 metres quadrats, era al carrer d’Ulldecona, 26-28, a la Marina del Prat Vermell. En aquest cas va resultar guanyador el projecte de Llar Jove SCCL, que ha donat lloc a la formació de la cooperativa Llar Jove Marina Prat Vermell – La Chalmeta per part de les 32 unitats familiars que hi conviuran.

La proposta vol oferir una alternativa real a l’habitatge a Barcelona, basat en el model de cessió d’ús i el cohabitatge, que sigui integrador i sostenible des dels punts de vista social, energètic i econòmic. El projecte arquitectònic, dissenyat pels estudis Pau Vidal Arquitectes + Vivas Arquitectes Barcelona SLP, Coop Geeni SCCL, Gestió Casa Jove, Arquitectura Sana i FGC Advocats entre d’altres, proposa un edifici amb baix impacte ambiental i constructivament saludable tant per a les famílies com per a l’entorn, i amb l’objectiu de reduir-hi significativament la demanda energètica.

L’edifici es diu La Chalmeta en honor a la cooperativista Micaela Chalmeta (1858-1951), fundadora de l’Agrupació Femenina Socialista de Barcelona i àvia de la periodista Marina Ginestà. Mentre els habitatges es materialitzen, les 32 famílies ja estan articulant una comunitat que desplegui els valors cooperatius en tota la seva extensió, apoderant-les en totes les seves decisions, des de les formes de governança, convivència, usos dels espais comuns i també de relacions externes amb el barri per crear comunitat més enllà de la pròpia.

En aquest sentit, conviden a tot l’entorn a participar de l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici. L’acte és aquest diumenge 9 de febrer a les 11 h al carrer d’Ulldecona, 26-28. Hi haurà vermut per cloure l’acte. Podeu confirmar l’assistència al correu electrònic lamarinapratvermell@gmail.com.