Suspesa la tramitació de llicències d’allotjaments turístics

Suspesa la tramitació de llicències d’allotjaments turístics

Urbanisme i infraestructures. La mesura vol blindar la ciutat davant dels efectes que pot tenir la futura regulació del lloguer d’habitacions de la Generalitat.

La Comissió de Govern ha aprovat la suspensió de comunicats d’obertura i d’ampliació d’habitatges d’ús turístic. La mesura s’avança als possibles efectes de la nova regulació que prepara la Generalitat, que inclourà el lloguer d’habitacions com a nou tipus d’allotjament turístic.

La mesura reforça el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), vigent actualment, per garantir que els nous reglaments no alterin el control municipal de l’activitat turística a la ciutat.

La suspensió impedeix que s’iniciï la tramitació de llicències, i durarà un any. Mentrestant, la normativa municipal es revisarà i, si escau, es modificarà.

La prioritat: el dret a l’habitatge

Actualment a la ciutat hi ha 9.591 pisos turístics, i la normativa municipal impedeix que se n’ampliï l’oferta. L’objectiu és preservar el dret a l’habitatge, protegir el veïnat de l’especulació i garantir que la ciutat sigui un espai per viure-hi.

El compromís municipal amb el control de l’activitat turística ha permès reduir un 95% el nombre d’anuncis de pisos turístics il·legals des del 2016, de 5.875 a 272, i se n’han tancat 4.900.

A més, s’han obert 13.014 expedients disciplinaris i s’han imposat 6.453 sancions, cinc vegades més que durant el període 2014-2016.