Una trentena de sancions a botigues de records dels entorns del Park Güell

Una trentena de sancions a botigues de records dels entorns del Park Güell

Comerç i mercats. L’objectiu és garantir la convivència de l’activitat turística i veïnal i protegir el comerç de barri.

S’han obert expedients sancionadors a una trentena de botigues dels entorns del Park Güell i la Casa Vicens per irregularitats en la venda d’articles de record. L’objectiu és garantir la convivència entre la vida veïnal i l’activitat turística i protegir el comerç de barri.

L’actuació s’emmarca en el Pla especial d’ordenació dels establiments comercials, que afecta el districte de Ciutat Vella, els entorns de la Sagrada Família, de la Casa Vicens i del Camp Nou, el Park Güell i el barri de Sant Antoni.

La normativa limita l’obertura d’establiments nous i estableix condicions específiques per a la venda de productes. En el cas dels comerços en què els articles de record no superen el 20% de la superfície comercial, aquests articles no poden ser visibles des de la via pública i s’han d’agrupar en un espai determinat dins de la botiga.

Un equip d’inspectors ha informat durant aquest any les botigues sobre el nou pla, sobre què poden vendre i què no, però només un parell de comerços han corregit les irregularitats detectades.

Sancions:

  • 500 euros per tenir productes a l’aparador, perquè no estan agrupats o perquè són visibles des de la via pública.
  • 3.000 euros per no tenir llicència.
  • 6.000 euros per no tenir llicència i no ser legalitzable.

Els veïns, la prioritat

La modificació del Pla especial d’ordenació dels establiments comercials destinats a la venda d’articles de record vol millorar la coexistència de l’activitat turística, que augmenta progressivament, i la vida quotidiana de la ciutadania.

A més, vol protegir el teixit comercial del barri, que sovint queda desplaçat per les botigues d’articles de record.

L’actuació també forma part del Pla estratègic del Park Güell com una de les dues-centes mesures previstes per recuperar els entorns per al veïnat, diversificar els usos dels espais comercials, dinamitzar el parc i millorar la mobilitat.