El turisme desbanca l'atur com a principal preocupació de la ciutadania

El turisme desbanca l'atur com a principal preocupació de la ciutadania

Municipal. El Baròmetre Semestral indica que per primer cop el turisme és la gran preocupació de la ciutadania, tot i que es té coneixement de la gestió municipal que se n’està fent.

El Baròmetre Semestral situa el turisme com el principal problema de la ciutat (19,0%), davant de l’atur i les condicions de treball (12,4%), que era la primera preocupació de la ciutadania des del desembre del 2009, i de la mateixa manera, creix notablement la preocupació per l'accés a l'habitatge fins a situar-se en un 6,1%. També augmena el suport a la gestió municipal, amb un 54,8% que la considera bona o molt bona, la xifra més alta des del març del 2004.

El tercer lloc l’ocupen, amb percentatges molt similars, la preocupació que generen aspectes com la circulació i el trànsit (7,0%), la gestió política (6,6%) i l’accés a l’habitatge (6,1%), que experimenta un increment important i esdevé una inquietud creixent de la ciutadania. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha subratllat: “Turisme i habitatge són dos problemes percebuts com a molt importants, però també creiem que hi ha un aval a la forma en què s’està gestionant la política municipal en aquests i altres aspectes.”

A Catalunya, el problema més destacat és l’encaix a Espanya (33,3%), mentre que en l’àmbit de tota Espanya, la corrupció passa a ocupar clarament el primer lloc, amb un 21,2% de mencions i un augment de sis punts en només sis mesos.

Estabilitat en les valoracions dels polítics

Pel que fa a les valoracions dels polítics, Alfred Bosch (5,3), Ada Colau (5,2), Xavier Trias (5,2) i Jaume Collboni (5,0) se situen per sobre de l’aprovat. Per sota, ho fan María José Lecha (4,8), Carina Mejías (3,4) i Alberto Fernández Díaz (3,0). L’alcaldessa, Ada Colau, es manté en el primer lloc quant a notorietat (99,1%) i rep una aprovació del 67%.

Es manté l’estabilitat en les tendències dels darrers baròmetres en relació amb la intenció de vot directe: Barcelona en Comú manté el primer lloc, amb un 15,7%, i ERC n’ocupa el segon, amb un 14,5%. Amb puntuacions similars se situen el PSC (6,0%), Ciutadans (5,9%) i el PDeCAT (5,9%). La CUP obté un 2,4% i el PP un 1,2%.

Aval a l’operador municipal de serveis funeraris

La pregunta d’actualitat del Baròmetre d’aquest semestre, dedicada als serveis funeraris, mostra que tot i l’escassa informació de la ciutadania respecte al seu cost (64,2%), hi ha un consens ampli que els preus d’aquests serveis són elevats (76,7%) i que seria oportuna la creació d’un operador públic municipal (79,3%).

El Baròmetre Semestral ha estat elaborat a partir d’una enquesta telefònica a 800 barcelonins i barcelonines realitzada entre el 25 de maig i el 7 de juny.