Compactació horària

ORGANITZACIÓ I USOS DEL TEMPS

Les persones treballadores que ho vulguin poden seguir l’horari de treball que es fa a la resta de països d’Europa: de 8.15h a 16.25h amb mitja hora per dinar als voltants de les 12h. A canvi, el personal que s’hi acull suprimeix els 20 minuts per esmorzar als voltants de les 11h.

BONES PRÀCTIQUES

Informar del benefici que implica l’adopció de l’horari compactat (com per exemple disposar de temps els 5 dies de la setmana per formar-se, anar al gimnàs, socialitzar...).

Recordar i insistir al personal que ja ha finalitzat l’horari de la jornada laboral.

NOMBRE DE PERSONES A LES QUE BENEFICIA

El seguiment de la millora és del 69,23%, sent un 55,55% en cas dels homes i d’un 100% en cas de les dones. En total es beneficien de la mesura 12 persones treballadores. El seguiment de la plantilla destinatària és d’un 90%, donat que les 4 persones treballadores que no segueixen la mesura, 3 són responsables de departament.

Val a dir que no s’ha notat cap reducció de la productivitat per part de les persones treballadores que segueixen la bona pràctica.

PROCÉS D'IMPLANTACIÓ

Els socis de l’empresa ho van proposar i, havent-ho acceptat una majoria del personal, van decidir la setmana en que s’implementaria.

BENEFICIS OBTINGUTS

El personal pot entrar a treballar de 8:15h a 10:30h, la majoria entren entre les 8:15h i les 8:45h. El personal que entra a treballar de 8:15h a 8:45h disposa de jornada compactada. Dinen en 30’ i surten de la feina entre 16:15h i 16:45h.

Data de la darrera actualització: abril 2021