I Setmana Iberoamericana dels Horaris i el Temps

La I Setmana Iberoamericana dels Horaris i el Temps se celebrarà els propers 19, 20, 21 i 22 de setembre.

setmana_iberoamericana_I
01/08/2022 - 12:30 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

A l’esdeveniment participaran persones expertes, representants polítics i de la societat civil iberoamericana com Diego Golombek, investigador superior del Consell Nacional d’Investigacions Científiques i Tècniques d’Argentina; Ana María Tribin, especialista en polítiques de gènere del Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides; o Diana Parra, Sotssecretària de la Cura i Polítiques d’Igualtat de l’Alcaldia Major de Bogotà; o Joaquín Pérez Rey, Secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social d’Espanya.

La I Setmana Iberoamericana dels Horaris i el Temps se celebrarà els propers 19, 20, 21 i 22 de setembre. Aquest esdeveniment, coorganitzat entre la Barcelona Time Use Initiative for Healthy Society (BTUI) i DIPLOCAT, forma part de l’estratègia d’impuls a les polítiques del temps que es va aprovar amb la signatura de la Declaració de Barcelona sobre les Polítiques del Temps a l’any 2021.

L’objectiu és sensibilitzar les institucions públiques i representants polítics, socials i econòmics, així com la societat llatinoamericana en general, sobre com garantir el dret al temps com un dret de ciutadania, vinculant-lo amb els compromisos que s’estableixen a la Declaració de Barcelona. Aquesta trobada servirà per crear un espai d’intercanvi i facilitar que les diferents societats puguin adaptar les polítiques del temps a les seves necessitats i contextos socials, geogràfics i polítics.

La Setmana compta, també, amb la participació de diferents institucions de tot el context iberoamericà dels àmbits tant de les polítiques públiques com la investigació, com ara l’Oficina per a Llatinoamèrica i el Carib del Programa De les Nacions Unides Pel Desenvolupament (PNUD), la Universitat de Sant Andreu, la Secretaria de la Dona de l’Alcaldia Major de Bogotà, l’Associació Iberoamericana dels Bancs del Temps, l’Ajuntament de Barcelona (com a Capital Mundial de les Polítiques del Temps) i el Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de Catalunya. Això fa un total de 6 països provinents del context llatinoamericà: Argentina, Uruguai, Colòmbia, Mèxic, Bolívia, Xile i Equador.

Les inscripcions a la Setmana es poden fer al web habilitat, on es pot consultar el programa i hi haurà la retransmissió de les conferències.