Lliurament dels guardons del Premi “Barcelona a l’empresa innovadora en organització i usos del temps”, 11a edició.

..
22/03/2023 - 18:02 h

Com cada any des de 2012, el premi vol contribuir a fer visible i premiar els esforços de les empreses que estan contribuint a impulsar canvis en les polítiques d’organització del temps. El jurat, format per persones expertes i representants dels àmbits econòmic, empresarial, del comerç, sindical i del món acadèmic rellevants de la ciutat, ha premiat empreses que estan implementant mesures innovadores en organització i ús del temps.

La primera guardonada va ser Lymbus Life S.L. (empresa de menys de 10 persones treballadores), per la seva implantació d’un model horari que diferencia entre el temps de treball sincrònic —4 hores diàries per tasques compartides i que requereixen presència o connectivitat— i el treball asincrònic —4 hores per al treball personal que es poden distribuir lliurement durant la jornada—.

La segona empresa guardonada va ser Neovital Health S.L. (empresa entre 10 i 50 persones treballadores), pel conjunt de mesures aplicades en presència, reduint les pauses per compactar la jornada i adaptant també els horaris als mesos de calor.

En la categoria d’empresa mitjana, l’empresa guardonada va ser BMAT Licensing, S.L.U. per la innovació que suposa introduir una política de vacances il·limitades, fonamentada en la confiança i la responsabilitat de les persones treballadores.

L’acte de lliurament del premi es va emmarcar en la jornada “El valor de canviar els temps de treball”.

L’encarregada d’obrir la reflexió de la jornada va ser la Dra. Eva Rimbau, professora i investigadora de la direcció de persones a la Universitat Oberta de Catalunya i experta en treball flexible i teletreball.

Va aportar dades i evidències sobre les diverses formes del treball flexible i la seva relació amb el benestar de les persones. La Dra. Rimbau va destacar la importància de l’autonomia, d’incidir en l’organització pròpia del temps, com a un factor clau. Alhora va destacar la flexibilitat dels horaris com una de les mesures de treball flexible més importants per millorar el benestar.

A continuació, en un diàleg conduït per Raquel Gil, empreses de mides i sectors d’activitat diferents van compartir les fórmules amb què estan treballant per facilitar la compatibilitat entre les diferents dimensions de la vida, garantir el descans i generar les relacions de confiança i suport que les persones i les organitzacions necessiten per créixer.

Laura Font Sentís, de Lymbus; Evaristo Gutiérrez, d’INGECAL; Anna Novoa, de l’Hospital Clínic de Barcelona; Marta Rodríguez Martín, de Mercabarna i Núria Sau San Luis, d’Andròmines van compartir la seva experiència per generar canvis en la cultura del treball i les organitzacions.

Enllaços relacionats