Barcelona participa en el II Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps

..
18/05/2023 - 11:04 h

» Aquesta segona edició se celebrarà durant tot el mes de juny, amb actes en línia cada dimarts a la tarda. L’Ajuntament de Barcelona, que hi serà present el 20 de juny, compartirà l’experiència en polítiques del temps per la qual és referent mundial.

Després de l’èxit de la I Setmana dels Horaris i el Temps, el Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps ja s’ha consolidat com un espai de debat, participació i intercanvi d’experiències de la societat llatinoamericana.

És per això que, des del 6 fins al 30 de juny, es durà a terme el II Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps; on participaran persones expertes, representants polítics i la societat civil iberoamericana.

En la primera edició, l’objectiu va ser posar en el centre de l’agenda política una millor organització del temps, així com crear vincles i sinergies entre els diferents territoris que impulsaven polítiques de temps; enguany, l’objectiu d’aquesta segona edició és contribuir al concepte del dret al temps, adaptant aquest a les necessitats i idiosincràsies territorials.

És precisament dintre d’aquest marc d’intercanvi d’experiències que l’Ajuntament de Barcelona participarà en l’acte del 20 de juny: “El dret al temps, clau per a la resiliència de les ciutats”. En aquesta conferència es discutirà sobre com l’organització del temps pot millorar la vida a les ciutats, i hi participarà Sonia Ruiz, directora dels Serveis de Gènere i Polítiques del Temps, per explicar les diferents polítiques de temps que està impulsant l’Ajuntament a través del Pacte del Temps.

Amb la realització d’aquesta segona edició es reforcen els lligams de l’Ajuntament de Barcelona amb Llatinoamèrica, i el compromís compartit per, entre altres qüestions, continuar sensibilitzant la ciutadania i institucions polítiques, econòmiques i socials sobre la importància i beneficis de reconèixer i garantir el dret al temps com un dret de ciutadania.

Les inscripcions es poden realitzar a través del web habilitat, on es pot consultar el programa i hi haurà la retransmissió de les conferències.

Enllaços relacionats