El temps és igual per a tothom?

..
07/11/2023 - 10:16 h

» L’Ajuntament de Barcelona participa en la jornada d’usos del temps amb perspectiva de gènere organitzada per la UGT
» Aquesta jornada va incloure una píndola formativa, ponències i la participació de persones expertes en matèria d’usos del temps

El temps és igual per a tothom? Aquesta pregunta seria el fil conductor d’una jornada organitzada el passat 20 d’octubre per la UGT de Catalunya que perseguia aproximar i reflexionar sobre la distribució dels usos del temps de la ciutadania des d’una perspectiva de gènere.

La jornada, conduïda per Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, va integrar la participació de diferents ponents amb la realització d’una píndola formativa.

Sonia Ruiz García, directora dels Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, va impartir la píndola formativa “Temps, gènere i interseccionalitat”. La píndola  va permetre una aproximació als usos del temps que no només integrava el gènere com a variable d’anàlisi, sinó que posava el punt de mira amb altres variables d’opressió que generen oportunitats i limitacions quant a la distribució del temps de la ciutadania. També es va poder presentar les diferents iniciatives que té en marxa l’Ajuntament de Barcelona en aquest tema, i el mateix Pacte del Temps com a eina clau per a impulsar-les.

Amb la ponència de Núria Gilgado Barbadilla, secretària de Política Sindical i coordinadora de l’Àrea Externa de la UGT de Catalunya, es va posar sobre la taula la reducció del temps laboral per tal d’avançar  “Cap a les 32 hores setmanals”, amb la proposta de desplaçar com a factor organitzatiu de tot el nostre temps, el treball remunerat.

A l’acte, també hi van participar Núria Vergés, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs de la Generalitat de Catalunya, Ariadna Güell Sans, Co-coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society i Camil Ros i Duran, secretari general de la UGT de Catalunya.