Barcelona, finalista del Mayor Challenges pel projecte "Vincles BCN"

Barcelona, finalista del Mayor Challenges pel projecte "Vincles BCN"

23/04/2014 - 16:12

Serveis socials. La iniciativa pretén crear una xarxa de confiança que trenqui l’aïllament de les persones grans.

“Vincles BCN” és un projecte que pretén crear una xarxa de confiança que trenqui l’aïllament de les persones grans. La iniciativa ha estat finalista d’entre 155 idees innovadores presentades per ciutats de tot Europa.

Barcelona ha estat escollida una de les 21 ciutats europees finalistes del 2013-2014 Mayors Challenge, una iniciativa de Bloomberg Philanthropies que busca idees innovadores que resolguin els principals reptes que tenen les ciutats avui, i que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida dels ciutadans. L’artífex de la idea guanyadora obtindrà cinc milions d’euros per desenvolupar el seu projecte, i per a les quatre següents es rebrà, per a cadascuna, 1 milió d’euros amb la mateixa finalitat.

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, hi ha presentat el “Vincles BCN”, un projecte que proposa trencar l’aïllament social de la gent gran de la ciutat mitjançant l’establiment d’una xarxa de suport públic i de l’entorn personal d’aquesta, que inclogui família, amics, treballadors socials i voluntaris. La proposta de Barcelona ha quedat finalista d’entre 155 idees innovadores presentades per ciutats de tot Europa.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha celebrat que el projecte “Vincles BCN” estigui entre els finalistes d’aquest repte europeu perquè aquest “és un bon exemple de com Barcelona està utilitzant la innovació i la tecnologia per millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.