El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona se celebrarà online

El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona se celebrarà online

30/06/2020 - 22:58

gent gran. La segona edició de La GRAN pantalla! projectarà els metratges del 7 al 17 de juliol a través de Filmin

La GRAN pantalla!, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona s’ha hagut d’adaptar a la situació actual marcada per la crisi sanitària i social provocada per la covid-19. Per això, celebrarà la seva segona edició, del 7 al 17 de juliol de 2020, de manera online, a través de la plataforma Filmin i del web del festival.

El certamen convida a redescobrir i valorar el món de les persones grans a través de l’exhibició de pel·lícules i l’organització de debats i activitats gratuïtes, alhora que ofereix un espai de trobada cinematogràfica intergeneracional que pretén desmuntar els prejudicis i estereotips sobre aquest col·lectiu. Aquest projecte, impulsat per elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, serà enguany una oportunitat per apropar les persones grans a les noves tecnologies, de manera personalitzada i divertida, en un moment on necessiten més que mai estar connectades amb el món.

Programació i activitats

La GRAN pantalla! mantindrà una selecció internacional de 6 llargmetratges i 14 curtmetratges a competició. A més, també presentarà una sèrie d’activitats participatives, entre les quals destaca la nova secció Grans debats, que inclourà dues xerrades on convidats experts tractaran dues problemàtiques que sovint afecten les persones grans: la soledat i l’edatisme.

El format online serà una bona oportunitat per ampliar el públic del certamen, que podrà gaudir de films internacionals i nacionals tan interessants com Ask dr. Ruth, un retrat documental que narra la increïble vida d’ una supervivent de l’Holocaust que es va convertir en la terapeuta sexual més famosa dels Estats Units; la guardonada Las Cinéphilas, que explica com la ficció va penetrant en tres dones jubilades que van cada dia al cinema; o la inspiradora Qué tal Pascual, que ens apropa a l’enigmàtica figura d’un barber de Barcelona de 87 anys ple de vitalitat. A banda dels documentals, també s’inclourà la projecció de la pel·lícula The Farewell, elogiada per la crítica com un dels millors films de 2019.

La Secció Oficial de Curtmetratges estarà formada per les 14 pel·lícules seleccionades d’entre les més de 200 que s’han rebut en aquesta convocatòria i que competiran en la categoria de Premi al Millor Curtmetratge La Gran Pantalla, Menció Especial del Jurat (si escau) i Premi del Públic.

Podeu registrar-vos al festival per rebre els codis gratuïts per veure les pel·lícules, les invitacions per als cinefòrums i ajuda personalitzada per connectar-vos-hi.

Més informació