El projecte Vincles BCN guanya el Mayors Challenge

El projecte Vincles BCN guanya el Mayors Challenge

17/09/2014 - 15:26

Ciutat. Barcelona ha estat la guanyadora d’entre les 155 propostes presentades al projecte, que busca trencar l’aïllament social de la gent gran.

Barcelona ha estat la guanyadora d’entre les 155 propostes presentades al projecte, que busca trencar l’aïllament social de la gent gran. El projecte Vincles BCN rebrà cinc milions d’euros que serviran per desenvolupar i implantar el projecte a la ciutat.

Vídeo ‘Vincles guanya el Mayors Challenge’

Vincles BCN és un projecte que pretén crear una xarxa de confiança que trenqui l’aïllament de les persones grans i millori la seva seguretat. Es tracta d’un sistema informàtic que es pot instal·lar a una tauleta o a un dispositiu mòbil i que permetrà a la persona gran fer trucades, enviar missatges de veu o saber quina pastilla li toca prendre. La iniciativa ha estat la guanyadora d’entre les 21 ciutats europees que van quedar finalistes del 2013-2014 Mayors Challenge.

El projecte, desenvolupat per l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, preveu la creació d’un entramat de suport públic i de l’entorn personal de les persones grans que inclogui família, amics, treballadors socials i voluntaris. Es preveu que la iniciativa pugui arribar a 20.000 persones, perquè generin 20.000 xarxes de confiança, composades per unes 100.000 persones en total. D’aquesta manera, el projecte Vincles BCN rebrà cinc milions d’euros per al seu desenvolupament en guanyar aquest repte que la Blommberg Philanthropies (fundació presidida per l’exalcalde de Nova York, Michael Blommberg) promou per buscar idees innovadores que resolguin els principals reptes que tenen les ciutats avui i que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L’alcalde Xavier Trias ha volgut expressar la satisfacció que li provoca rebre aquest premi ja que, ha dit, el futur de la nostra ciutat és el benestar. Trias ha afegit que el repte és atendre a les persones grans, i ha destacat la importància de Barcelona com a ciutat intel·ligent. L’Ajuntament facilitarà una tauleta i la connexió a Internet a totes les persones grans que, segons serveis socials, necessitin fer ús del sistema de xarxes de confiança i no tinguin recursos econòmics.

Més informació:

Web de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports

Web de Mayors Challenge