Les persones usuàries de VinclesBCN compren als quioscos de la cooperativa Diverscoop

Les persones usuàries de VinclesBCN compren als quioscos de la cooperativa Diverscoop

07/12/2021 - 12:47

Persones grans. Èxit d'acollida entre les persones usuàries del servei VinclesBCN del projecte de recuperació de quioscos en desús de la ciutat per part de persones amb diversitat funcional.

En els darrers anys, la presència de petits comerços o establiments a la ciutat ha anat minvant, cosa que pot causar que la connexió que existia entre la gent del barri es vagi perdent gradualment.

És per això que hi ha iniciatives com el Bonus Consum o la campanya “Compra a prop” per revifar el comerç de proximitat que aposten per promocionar la interacció directa amb el nostre entorn. Entre elles, hi trobem el projecte de Quioscos de Diverscoop, en què es recuperen quioscos que portaven temps tancats, amb l’objectiu, entre d’altres, d’oferir oportunitats laborals a persones amb diversitat funcional que poden tenir dificultats per accedir a llocs de treball.

Per què impulsa aquest projecte la relació i l’arrelament al nostre territori? Entre d’altres, es va donar l’oportunitat a 40 persones usuàries de VinclesBCN a accedir setmanalment a les publicacions que els quatre quioscos seleccionats per aquesta iniciativa oferien, amb una bonificació de 5 euros per setmana. El que es pretenia aconseguir amb aquesta col·laboració era, més enllà de facilitar l’accés a la premsa, crear un vincle entre quiosquer i persona usuària i tornar a crear vida de barri.

La bona acollida que ha tingut per part de les persones usuàries del servei VinclesBCN ha fet que, el que va començar com una prova pilot que havia de durar dos mesos, concretament gener i febrer de 2021, s’ha acabat allargant fins al desembre de 2021.

L’objectiu principal de VinclesBCN és augmentar les xarxes socials de les persones grans de Barcelona a partir de les noves tecnologies, però sense perdre tot allò que ens aporta la vida comunitària del barri.

Tornar al carrer i a relacionar-se en directe, en persona, és una font de bona salut social i mental que, tant a curt com a llarg termini, acaba beneficiant a totes les persones que conviuen a la ciutat.