Trobada de persones usuàries del programa VinclesBCN, amb la participació de Bloomberg Philantrhopies

Trobada de persones usuàries del programa VinclesBCN, amb la participació de Bloomberg Philantrhopies

01/08/2018 - 12:40

VinclesBCN. Les persones usuàries del programa VinclesBCN s’han trobat al juliol per compartir experiències i conèixer les millores de l’app que s’aplicaran a partir de la tardor.

Les persones usuàries del programa VinclesBCN s’han trobat al juliol per compartir experiències i conèixer les millores de l’app que s’aplicaran a partir de la tardor. A la trobada hi han assistit també el responsable d’innovació governamental de Bloomberg Philanthropies, James Anderson; i la tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz.

Els usuaris i les usuàries han estat protagonistes de la trobada, explicant en primera persona les seves experiències familiars i d’amistat, i també la relació amb els professionals dinamitzadors del servei. Els testimonis de les persones usuàries confirmen que VinclesBCN els ha millorat la vida, perquè els ajuda a enfortir i ampliar la comunicació amb la seva família, i també els permet fer noves amistats.

Durant la trobada, Laia Ortiz ha remarcat la necessitat del programa VinclesBCN per fomentar les relacions familiars i socials entre les persones grans que se senten soles: ‘Necessitem que aquestes persones se sentin acompanyades, que facin xarxa, que aportin i participin en una millora del conjunt de la ciutat’.

Un altre dels objectius de VinclesBCN és reduir la bretxa digital entre el col·lectiu de persones més grans de seixanta-cinc anys, tal com ha explicat James Anderson: ‘És una solució increïble que connecta la gent gran amb la tecnologia. Poden millorar la seva vida, reduir la solitud i connectar amb la família’. Anderson ha participat a la trobada en representació de la Fundació Bloomberg, que va atorgar al programa VinclesBCN el primer premi Mayors Challenge 2014, dotat amb cinc milions d’euros.

VinclesBCN va començar com una prova pilot als districtes de l’Eixample i Sant Martí i s’ha anat obrint a la resta de la ciutat. El nombre d’usuaris i usuàries ha crescut un 30% des de març de 2018 i es preveu que el nombre total superi les 1.000 persones aquesta tardor.

D’una banda, el programa redueix el sentiment de solitud de les persones grans mantenint, enfortint i ampliant les seves relacions socials. De l’altra, utilitza les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) com a eina de comunicació per ajudar-los a relacionar-se amb el seu entorn. En aquests moments, VinclesBCN té 65 grups d’usuaris actius, sobre temàtiques variades, i una mitjana de 22 participants a cada grup.

Per a més informació, visiteu el web de VinclesBCN.