Un miler de persones grans fan servir VinclesBCN contra la solitud no volguda

Un miler de persones grans fan servir VinclesBCN contra la solitud no volguda

20/02/2019 - 13:42

Gent gran. Avui s’ha fet un acte de celebració a El Born. Centre de Cultura i Memòria, amb centenars d’usuaris i usuàries del programa VinclesBCN.

Un miler de persones grans fan servir el Servei VinclesBCN per pal·liar la solitud emocional i social en el conjunt de la ciutat. Aquest servei, dut a terme pel Departament de Promoció de Gent Gran de l’ Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Fundació Bloomberg, té l’objectiu de fomentar que les persones grans que viuen soles es relacionin amb el seu entorn i mantinguin una vida activa en la mesura que cada un d’ells consideri adient. 

En l’acte celebrat avui a El Born. Centre de Cultura i Memòria, l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat que “en una ciutat com Barcelona, orgullosa d’ella mateixa, amb un sistema econòmic innovador, amb un molt bon posicionament internacional dins el sector tecnològic, seu del Mobile World Congress, hem d’aconsegui que aquesta economia innovadora serveixi, sobretot, per millorar la vida de les persones. Volem una ciutat amigable amb tots els cicles de vida i on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida tingui l’edat que tingui”

De la seva banda, el cap de Programes d’Innovació governamental de Bloombert Philantropies, James Anderson, ha apuntat que “treballem molt en programes per a la gent gran basats en serveis, però ara hem vist que és millor empoderar-los. En poques ciutats del món veiem aquest tipus de programes, i en aquest sentit, Barcelona pot esdevenir un model per a altres ciutats”.

Els usuaris disposen d’una tauleta facilitada per l’Ajuntament que conté l’app de VinclesBCN, on disposen de dues comunitats de relació. Una composada per les seves persones de confiança (familiars, amics,…) i una segona de caire comunitari segons els temes d’interès de cadascú i la seva ubicació que estarà formada fonamentalment per altres persones grans i per un dinamitzador del grup. Aquest dinamitzador és el responsable de fomentar que els majors que formen part de la xarxa participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.

Actualment, en el conjunt de la ciutat funcionen 70 grups de relació sobre diferents temàtiques i de diferents àmbits territorials. El nombre de persones vinculades, entre familiars i amics, arriba a les 4.000.

Les persones que compleixen els requisits per participar ho poden sol·licitar als Centres de Serveis Socials de l’Ajuntament, als Centres d’Atenció Primària de Salut, trucant al 010 i mitjançant el web www.barcelona.cat/vinclesbcn.