Notícies

Recerca arqueològica al jaciment del Born: la Casa Corrales

intervenció arqueològica al jaciment del Born que forma part del programa ARQUEOBORN.

29 juny, 2016 , fa 5 anys | 2.626 visites

Des del 27 de juny fins a finals de juliol 2016 es durà a terme l’excavació científica d’un espai del jaciment del Born per obtenir dades que ens permetin, conjuntament amb la documentació, saber com era aquest espai des de la seva construcció fins el moment de la seva destrucció l’any 1717.

La intervenció té un triple objectiu. En primer lloc, completar una part de l’evolució cronoarquitectònica d’una de les 60 cases del jaciment del Born, la casa Corrales. Dins del programa Born.Doc, s’ha fet una acurada recerca de tota la documentació conservada de la casa, realitzada per l’empresa Veclus. S’ha pogut situar la construcció del darrer paviment de pedra de l’accés a la casa l’any 1607.

Un segon objectiu, és solucionar la presència d’humitats que provoquen eflorescències de sals a les pedres i que podrien arribar a malmetre aquesta part del jaciment.

I, com a tercer objectiu, el Born CCM vol col.laborar en la formació dels futurs arqueològs i arqueòlogues, incloent el Born dins les pràctiques obligatòries dels alumnes de grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Aquesta formació inclou l’excavació de camp, la documentació d’estructures, el dibuix arqueològic, la classificació de materials i la redacció d’informes i memòries que se’n derivin, així com la participació d’especialistes en lectura de paraments, bioarqueologia, restauració i d’altres especialitats del món de l’arqueologia.

L’excavació forma part del programa ARQUEOBORN, un dels tres programes del Departament de Continguts Històrics i Recerca dEl Born CCM, que té per missió posar en valor les restes arqueològiques del Born  donar continuïtat a la recerca del jaciment i dels materials arqueològics recuperats. L’ARQUEOBORN és un pla per al coneixement, la divulgació i la recerca del jaciment del Born.

 

 

Compartiu l'article

 • Google +
 • Intervenció casa Corrales. Jaciment Born 2016

  Intervenció casa Corrales. Jaciment Born 2016

 • Jaciment Born 2016

  Jaciment Born 2016

 • Roda de premsa. Jaciment Born 2016

 • Roda de premsa. Intervenció casa Corrales. Jaciment Born 2016

  Roda de premsa. Intervenció casa Corrales. Jaciment Born 2016

 • Roda de premsa. Jaciment Born 2016

  Roda de premsa. Jaciment Born 2016

 • Jaciment Born 2016

  Jaciment Born 2016

 • Casa Corrales. Jaciment Born 2016

  Casa Corrales. Jaciment Born 2016

 • Paviment de la casa Corrales. Jaciment Born, 29 juny 2016

  Paviment de la casa Corrales. Jaciment Born, 29 juny 2016

Altres notícies