Barcelona presideix la Red de Ciudades Machadianas

La Red de Ciudades Machadianas té des d’avui una nova presidència. Barcelona pren el relleu en la direcció d’aquesta xarxa formada per les ciutats de Baeza, Madrid Segòvia, Sevilla i Sòria i les localitats de Rocafort (València) i Cotlliure (França), que té l’objectiu de promoure la difusió i el coneixement de la vida i l’obra d’Antonio Machado.

..
08/05/2024 - 15:41 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La presidència de la Red de Ciudades Machadianas és rotativa, amb una durada d’un any. Durant aquest període, la ciutat que assumeix aquesta tasca organitza activitats relacionades amb la figura de l’autor, que l’any 1938 es va traslladar a Barcelona i es va instal·lar en una torre del passeig de la Bonanova, la seva última residència abans d’haver d’exiliar-se.

Entre les iniciatives de la xarxa destaquen les beques de residència literària, les exposicions itinerants, la publicació de llibres i, sobretot, l’Aula Juan de Mairena, un projecte destinat a divulgar la visió del poeta sobre la societat, la cultura, l’art, la literatura, l’educació, la política i la filosofia. 

Com a membre de la xarxa machadiana, Barcelona ha editat fins ara publicacions com Antonio Machado a Barcelona (1938-39). Articles a La Vanguardia (2021). A més, a Barcelona es va presentar el volum Las ciudades de Machado, i es va col·locar una placa en honor de l’escriptor al Mercat de Canyelles, situat al carrer d’Antonio Machado, al districte de Nou Barris.

Més informació

Notícies relacionades