Creu Coberta s'avança a Sant Jordi amb una fira literària i comercial

El cap de setmana del 20 i 21 d'abril té lloc la 3a Fira de Sant Jordi de Creu Coberta, amb unes 200 parades de comerç, artesans i llibreries i dos escenaris d’actuacions i activitats commemoratives amb què l'associació de comerciants vol vincular cultura popular, interculturalitat, llibres i comerç en una gran festa al carrer.

..
16/04/2024 - 11:17 h - Sant Jordi Mupert / Sants-Montjuïc

El carrer de la Creu Coberta i el del Consell de Cent fins a Rector Triadó estaran completament tallats des de les 7 h de dissabte 20 fins a les 22 h de diumenge 21 d’abril, pel muntatge i desmuntatge de la fira. Les parades de comerç i activitats també arribaran als carrers Diputació (entre Tarragona i Creu Coberta), Rector Triadó i Torre d’en Damians. A més del comerç i la restauració local, desenes d’artesans d’arreu del país hi ofereixen productes alimentaris i de proximitat. El carrer de Sants, a partir dels carrers de Joanot Martorell o de l’Espanya Industrial, estarà tallat al trànsit de 9 a 20 h amb els accessos i creuaments permesos de cada cap de setmana d’Obrim Carrers.

Un dels espais singulars de la fira serà la tarima literària a la confluència del carrer de la Creu Coberta amb Consell de Cent: s’hi faran entrevistes a autors i autores i al costat hi haurà carpes de les editorials Mutis, BMC, Descontrol, Eter Edicions, la llibreria Llegits, la Bibliomusicineteca, la Fundació Catalana Síndrome de Down i l’Abacus del Mercat d’Hostafrancs, a més d’autors singulars que hi passaran a signar llibres: Abraham Orriols, Alfred Picó, Belén Rojas, Pep Antoni Roig, Marcel Fité, Juan Pablo Mazorra, Jordi Soler, Josep Maldonado, Ana Marín, Rosa Molina, Laura Roqueta, Albert Torras, Andy Trias, Alfredo Sainz, Sergio Dantí, Alberto Rizzo, Eugenio Asensio, Cristián Cortés, Juan Carlos Rodríguez, Laura Freijo, Cristián Cortés, Josep Guzmán, Loredana Volpe, Misael Sanroque, Eugenia Kleber, Julia Badal, Montse Cercós, Jordi Folck, Esther Voltà, etc.

El pioner de la màgia a Catalunya, Fructuós Canonge (Montbrió del Camp, 1824 – Barcelona, 1890) va ser enllustrador a la plaça Reial abans de convertir-se en el millor mag del país, reconegut arreu del món. En aquesta fira se li retrà homenatge, amb una carpa de l’escola de màgia Tres de Trèbol i un acte amb l’escriptor Josep Guzman, que n’és descendent i n’ha escrit una biografia.

El Grup Montjuïc serà un dels plats forts del cap de setmana amb un espectacle d’havaneres a l’escenari de Creu Coberta amb el carrer Mir Geribert, dissabte a les 18 h. Al mateix escenari hi haurà dansa amb el grup de zumba del CEM l’Espanya Industrial (dissabte, 10.30 h), la inauguració de la fira (dissabte, 12.30 h), un espectacle familiar de Pendragon amb el drac de Sant Jordi (dissabte i diumenge, 13 h), dansa amb La Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya (dissabte, 16 h), México Baila (dissabte, 17 h) i un espectacle de dansa i foc (dissabte a les 20 h, diumenge a les 19.30 h). Diumenge els espectacles inclouran també dansa grupal de country amb els balladors de Country Magòria (11 a 13 h), i els diversos grups de l’Escola Superior de Música Jam Session (tota la tarda de diumenge). La soprano Charo Tris ens acompanyarà amb cançons d’òpera el dissabte a la tarda.

El carrer del Consell de Cent també acollirà activitats infantils durant el cap de setmana, com pintacares, maquillatge i globoflèxia amb Chispitas Animaciones; tallers i work in progress de circ amb La Colombina, jocs infantils i un cercavila en què haureu de recol·lectar cromos de diversos espais de l’eix. Els que facin la col·lecció podran endur-se un regal a la carpa de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Notícies relacionades