‘Sketching Barcelona’: Lapin il·lustra la bellesa de la ciutat

Sketching Barcelona ens submergeix en la fascinant màgia de la ciutat a través dels ulls i el talent del reconegut artista francès Lapin, @lapinbarcelona a Instagram. Aquesta nova creació, coeditada amb Hoaki Books, promet portar els lectors i les lectores per un viatge únic a través dels carrers, places i racons més emblemàtics de Barcelona.

..
15/04/2024 - 12:47 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La presentació, que va tenir lloc a la llibreria francesa Jaimes, va ser molt més que un simple esdeveniment literari, va ser una càlida trobada entre l’autor i el seu nombrós grup de seguidors i seguidores on es van explorar temes com l’urban sketching i la transformació urbana de la ciutat al llarg del temps.

Durant la conversa amb Chamo San —@chamo_san a Instagram—, Lapin va compartir la seva visió única de Barcelona com un “explorador modern”, els quaderns del qual són testimonis dels seus descobriments urbans. El seu estil gràfic, càlid i detallista ha captivat seguidors i seguidores de tot el món i, en aquest nou llibre, ofereix una mirada original de la ciutat que tant estima. San va elogiar l’habilitat de Lapin per capturar l’essència de Barcelona en cada traç. Junts, van explorar l’evolució de la ciutat i el paper de l’art en la documentació de la seva història i transformació.

Declaració d’amor a Barcelona

Sketching Barcelona no és només un llibre, és una declaració d’amor a Barcelona, una ciutat que l’autor —establert fa uns disset anys— considera la seva llar i una font constant d’inspiració. A través de les seves pàgines, els lectors i les lectores poden recórrer els carrers empedrats del Barri Gòtic, meravellar-se amb la majestuositat de la Sagrada Família i perdre’s en l’atmosfera bohèmia del Raval amb la mirada artística de l’autor. Aquest llibre va més enllà de ser una simple recopilació de dibuixos, és un testimoni del vincle profund entre l’artista i Barcelona, una invitació a redescobrir-la a través d’una lent única i personal.

L’exposició dels dibuixos a la llibreria, oberta fins a finals d’abril, ofereix una oportunitat única per submergir-se en l’univers creatiu de l’autor i explorar Barcelona des de la seva perspectiva. D’altra banda, Lapin va compartir durant la presentació alguns detalls sobre la gènesi d’aquest projecte tan especial. Va revelar que la inspiració per Sketching Barcelona li va sorgir durant unes vacances de Nadal el 2022. En aquell moment, juntament amb la seva filla, van decidir redescobrir Barcelona, visitant llocs emblemàtics com el Park Güell i el Carmel. Aquesta experiència va ser l’espurna que va encendre la passió per plasmar la ciutat en paper. A més, Lapin va compartir detalls sobre el seu nomenament com a capità a l’exèrcit aeri francès el 2019; aquest títol honorífic li ha atorgat accés privilegiat a diverses bases aèries, on ha trobat inspiració per als seus projectes artístics.

Amb Sketching Barcelona, Lapin ens convida a veure Barcelona amb nous ulls i a enamorar-nos de la seva bellesa una vegada més.

Més informació