Arriba la programació d’hivern de l’Espai Avinyó!  

..
05/02/2024 - 18:04 h

Encenem motors aquest 2024 de la mà de la imaginació poètica de Berjer B. Capati, l’artista que ens acompanyarà tot l’any i que aquesta temporada ens proposa submergir-nos en “idees volant lliures, entre ones de pel·lícules, animals de poder i megàfons”. 

Amplificant des del cos, l’oralitat, les músiques i altres llenguatges, l’Espai Avinyó obre la mirada intercultural a mapatges de llengües familiars, polítiques públiques des de pensar i sentir dels joves, interseccions entre les nocions de comunitat de dissidències sexuals, religioses i rurals, memòries del tèxtil, conseqüències dels models de museus  i encreuaments comunitaris entre cinema i dansa. 

Entre polítiques i llengües 

Comencem la programació parlant amb joves de diversos bagatges sobre les polítiques públiques de la ciutat, les opressions sistèmiques i les resistències comunitàries, celebrant les seves reflexions en un vídeo que parteix de l’autorepresentació, la fabulació crítica i la interseccionalitat. 

Després, en el marc del 21 de març, Dia Internacional contra el Racisme i Dia Mundial de la Poesia, compartim un estudi i cartografia de projectes que impulsen l’ensenyament de llengües familiars no hegemòniques a Barcelona, de la mà de projectes educatius i poetes plurilingües de la ciutat. 

Sentits múltiples i comunitaris

Amb una mostra de curtmetratges de realitzadores audiovisuals de la diàspora peruana a Barcelona, reflexionem sobre els múltiples sentits, per a les persones sexegèneredissidents, del que significa la seva pertinència a les comunitats religioses i rurals. 

En el marc del cicle ‘Balls · Músiques · Resistències‘, parlem de les filmografies, la dansa i les músiques del Bollywood que, com a fenomen, es converteix en un element de cohesió comunitària on diferents generacions, diàspores i col·lectivitats de l’Índia, es troben en un espai de connexió i creació cultural. 

Fils i museus 

Iniciem el cicle Geografies tèxtils – en co-producció amb Acció Comunitària- per reconèixer les eines de transformació social dels diferents col·lectius i grups associats per la costura de la ciutat de Barcelona. En aquesta primera sessió, a través de la presentació de la Guia de la costura comunitària’, reflexionarem i coneixerem espais, aliances i trajectòries al voltant del tèxtil des d’una perspectiva intercultural.  

Finalment, en el marc del cicle Museus (Im)possibles, fem una posada en comú al voltant de la figura del pintor Pablo Picasso, interrogant els models museològics i museogràfics d’èxit, els criteris de valoració de l’obra d’un artista i la possibilitat de generar propostes educatives que la resignifiquin. 

Més col·laboracions 

En col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona estem oferint activitats de foment per l’ús social de la llengua, a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. Comptem amb col·lectius d’artistes i activistes de la ciutat que proposen a l’alumnat monòlegs, teatres participatius, rutes, itineraris i tallers.  

Ja et pots inscriure!  

Tots aquests diàlegs i projeccions, músiques i balls, recorreguts radiofònics i musicals són gratuïts, però cal inscriure’s prèviament al correu espaiavinyo@bcn.cat.