Neix una gasela dama mohor al Zoo de Barcelona

El 7 de febrer va néixer una gasela dama mohor (‘Nanger dama mohor’), una espècie natural de les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental, al Zoo de Barcelona. Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), actualment aquesta espècie es troba en perill crític d’extinció.

Gasela dama mohor
25/02/2024 - 10:04 h - Benestar animal Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un mascle i és fill d’una de les femelles del grup i del mascle reproductor. El seu estat de salut és bo i aquests dies ja ha interactuat amb la resta del grup, amb la mare sempre a prop.

Aquesta espècie es va arribar a extingir al seu hàbitat natural, però l’any 1971 es va iniciar un programa de cria en captivitat que va fer possible que es reintroduís al Senegal, el Marroc i Tunísia. A més, es va posar en marxa un programa de conservació ex situ EEP de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) que ha permès assegurar la continuïtat de l’espècie.

Les amenaces principals per a la gasela dama mohor al seu hàbitat natural són la caça indiscriminada i la pèrdua i la degradació del medi natural a causa de la pastura excessiva i la ramaderia.