52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Grec, també als centres cívics

Diversos centres cívics
Fins al 14/07/2021
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Dansa
  • Divulgació
  • Familiar
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

L'Àfrica que trobem a Barcelona

El viatge cultural que el GREC Festival de Barcelona va emprendre l'any 2017, continua, enguany, passant per Àfrica. La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, en una nova col·laboració amb el festival, proposem el cicle l'Àfrica que trobem a Barcelona per descobrir l'obra d'artistes africans o afrodescendents que viuen a la ciutat.

Des del 10 de juny i fins al 14 de juliol, una quinzena d'equipaments de la xarxa obren les portes a diverses iniciatives que complementaran a la perfecció aquest viatge cap al continent africà.
 
 
Arts visuals
L'artista plàstica Montserrat Anguiano, que ha exposat recentment al CC Barceloneta Identitat. El procés de la meva negritud, serà al CC Sagrada Família per crear una obra pictòrica en directe (28/06 – de 12 a 20.30 h). Tant el procés de creació com la conversa final amb l'artista es podrà seguir en directe per Instagram. La setmana següent, aquesta peça viatjarà fins al CC Parc Sandaru per formar part d'una performance visual (07/07 – 19.00 h), on a través de diferents escenes argumentals es narra el procés d'alliberament de les dones negres.

Cinema
Mabata Bata és el nom d'un bou que mor a causa de l'explosió d'una mina antipersones. Ho va explicar l'escriptor moçambiquès Mia Couto en una novel·la que el director Sol de Carvalho va portar al cinema. La projecció cinematogràfica (10/06 – 19.45 h) es complementa amb una sessió DJ (18.00 h) a càrrec de la Sarah Ardite i una introducció de Mia Couto (18.30 h) per part de la llibreria Panafricana.

Dansa
A la mostra Africa Street Dance Connections (01/07 – 19.00 h) liderada per ballarins d'ascendència africana es farà evident l'evolució de les danses tradicionals cap a les tendències més actuals de danses urbanes. La creació contemporània d'arrel africana vinculada a les danses urbanes de creació afrodescendent és l'eix de la segona jornada d'exhibició, amb la col·laboració d'Africa Moment, on es podrà veure Black, d'Oulouy, i Dos gardenias (02/07 – 19.00 h) de Ruth Prim i Sofia Mae de la cia. Roots, amb una taula rodona posterior.

Música
La mateixa DJ que podreu veure punxar a la plaça Margarita Xirgu durant la primera setmana del Grec, la DJ Owey (03/07 – 20.30 h), serà a la plaça Can Basté amb una sessió que va des del dancehall al reggae jamaicà i fins a l'afrobeat i altres ritmes d'arrel africana. Mitja hora més tard comença el concert Mama Àfrica (03/07 – 21.00 h) de la Marga Mbande & Albert Casanova i la setmana següent, concert gnawa afrojazz amb el Gatzara Quartet (09/07 – 19.00 h) on es recupera el folklore marroquí i la música mística musulmana caracteritzada pel seu origen subsaharià.

Tallers
Aprendre a través de la pràctica és la base de les propostes formatives de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona com la de creació audiovisual i performativa per tractar la diàspora, el colonialisme i la immigració, el monogràfic de Cant Àfrica (14/07 – 17.30 h) amb en Momi Maiga i la Núria Domènech que no deixa de banda el moviment corporal per destacar la importància de les cançons tradicionals de transmissió oral de l'Àfrica Occidental, les dues sessions per desfer imaginaris racistes (18/06 i 09/07 – 18.00 h) a través del kuduro angolès i del coupé décalé de Costa d'Ivori o el taller infantil de percussió malinke (03/07 – 17.30 h) per iniciar-se amb els instruments tradicionals com el balafon o el kamele ngoni.

Tèxtil
La conversa L'afro, oportunitats i dificultat en el món tèxtil (30/06 – 18.00 h) presenta diversos projectes tèxtils africans, de gran importància a Barcelona. Aquesta xerrada donarà pas als itineraris Moda i disseny tèxtil (02/07 - 11.00 h i 05/07 - 17.00 h) que permetran descobrir marques emprenedores de la ciutat i comerços que treballen amb passió dissenys de teles africanes.
 
 
Totes les activitats són gratuïtes, només cal inscriure's al web de cada equipament. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que altres persones puguin accedir a les activitats. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades