Nou espai de trobada social a Gràcia

30/04/2024 - 11:33

La Fundació Maria Raventós, al carrer d'Argentona 14, ofereix dos espais de trobada social, un per a famílies amb infants de 0 a 3 anys, i, l'altre, per a dones en risc d'exclusió.

Tallers de massatge infantil, tallers d'autodefensa feminista o de sol pelvià, així com, accés lliure a sales d'estudi o grups d'acompanyament a la criança són algunes de les propostes que ofereix la Fundació Maria Raventós a Gràcia.

Nou punt de trobada social a la Vila de Gràcia. Fa pocs dies es va fer la jornada de portes obertes de la Fundació Maria Raventós, situat al carrer d’Argentona 14. “Hem creat un espai únic, amb una mirada comunitària i d’atenció integral a dones i famílies. Volem contribuir al treball en xarxa del barri i a l’enfortiment del teixit associatiu” explica la Marta Bàrbara Sirera, directora de la Fundació.

Els primers espais que s’obren són La Trena, de participació comunitària per a dones, on es promou la participació activa, la capacitació i l’empoderament personal i col·lectiu com a eines de desenvolupament individual i d’inclusió social. Amb aquesta iniciativa s’ajuda a enfortir les xarxes de suport entre dones, mitjançant diverses activitats i serveis de suport. A La Trena es treballa per la inclusió social, la millora de les condicions de vida i la convivència al barri i la ciutat. Ofereixen diferents tipus de serveis i activitats en funció dels interessos, capacitats i necessitats de les dones per treballar.

L’altre punt de trobada és  La Branca, un espai familiar socioeducatiu adreçat a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Es tracta d’un espai de suport a la criança, que ofereix grups d’acompanyament, tallers, xerrades i una atenció individual, es treballa conjuntament les capacitats i habilitats parentals, i es contribueix a un bon desenvolupament dels infants, en un entorn acollidor i respectuós.

Sobre la Fundació Maria Raventós
Fundada l’any 1952, al llarg de la seva història ha desenvolupat projectes que posen les dones al centre, amb la convicció que, amb la formació i el suport adequat, totes poden tenir una vida autònoma, tot i provenir d’entorns amb moltes dificultats.

Acull dones joves i mares en situació d’exclusió social i les acompanya de forma personalitzada, perquè puguin ser dones autònomes, potenciant el seu empoderament personal, la seva capacitació i enfortint els vincles amb la seva xarxa de suport. Així aconsegueixen sortir de la seva situació de vulnerabilitat i construir un nou futur per a elles i els seus infants.